Kadir Çöpdemir Kimdir? Biyografisi

Kadir Çöpdemir
Kadir Çöpdemir, 1 Eylül 1967 yılında Elazığ'da doğdu. Asıl adı Abdülkadir Geylani Çöpdemir'dir. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Kadir Çöpdemir, Türkiye'nin ilk özel radyosu Süper FM'in ilk DJ'i olarak Türkiye'de ilk ses veren radyo sunucusu oldu.

Uzun yıllar Süper FM, Klas FM, Roket FM gibi radyolarda çeşitli programlar yapan Kadir Çöpdemir, ayrıca Beyazıt Öztürk, Demet Akbağ ve Pascal Nouma gibi isimlerle çeşitli kanalarda sunuculuk da yaptı.

2002-2005 yılları arasında yayınlanan Savaş Dinçel, Hasan Kaçan, Sermin Hürmeriç, Peker Açıkalın, Ahmet Yenilmez ve Mehtap Bayri'nin de oynadığı Ekmek Teknesi dizisinde Kirli karakteri ile daha çok tanınmaktadır.

Genellikle Hasan Kaçan'ın oynadığı veya senaryosunu yazdığı yapımlarda rol alan Kadir Çöpdemir, 2015 yılında Hasan Kaçan ile birlikte Herodot Cevdet Saati adlı bir komedi programında oynadı.

2016 yılında Adam mısın? filminde Delibela karakterini canlandırdı.

2017 Bahtiyat Bahtıkara adlı sinema filminde başrolü oynayan Kadir Çöpdemir'e Yeşim Salkım eşlik etti.

Filmografisi

2017 Yalaza - Santral
2017 Bahtiyar Bahtıkara - Bahtiyar
2016 Adam mısın? - Delibela
2016 Yolsuzlar Çetesi
2015 Aşk Nerede
2014 Şimdi Onlar Düşünsün
2014 Manda Yuvası - İsmet Usta
2014 Mihrap Yerinde - Maksut Giritli
2011 Avrupa Avrupa - Muhtar
2010 Halil İbrahim Sofrası - Nuri
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı - Şaman
2006 Amerikalılar Karadeniz'de 2 - Deli Muhittin
2006 Sınav  - Rahmi Geniş
2005 Deli Duran - Deli Duran
2005 Kızma Birader - Alaturka Kardeş
2002 Ekmek Teknesi - Kirli
Previous
Next Post »