Biyografi Ara

Kaya Çilingiroğlu Kimdir? Biyografi

 

Kaya Çilingiroğlu
Kaya Çilingiroğlu, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Dr. Gülümser hanım, babası Prof. Dr. Hüseyin Kaya Çilingiroğlu’nun tek çocuğudur. Çilingiroğlu ailesi Trabzon'un Sürmene ilçesinin, bugün bile otomobilin zor çıkabildiği, eski adıyle Zavli, şimdiki adıyle Muratlı köyünden.

Yavuz Sultan Selim zamanında, ona çilingirlik yapan bir ailenin halkası olmaları nedeni ile Çilingiroğlu soyadı da oradan geliyor. Baba Hüseyin Kaya Çilingiroğlu İstanbul’da tanınmış bir cerrah doktordur.

Kaya Çilingiroğlu, Tıp Fakültesi’nde okudu. 4. sınıftan ayrıldı. Üniversiteyi bıraktığı 1985-1986′dan sonraki 4-5 yıl içinde balıkçılık, bar işletmeciliği, sigortacılık, emlakçılık ve borsa işleri yaptı. 2019 adlı radyonun ortaklarından oldu. Aynı zaman da bir reklam ajansının ortağı.

İlk evliliğini, Ağustos 1997'de Paris’te sanatçı Hülya Avşar ile yaptı. Bu evlilikten 15 Ocak 1998 tarihinde Zehra adlı bir kızı oldu. Zehra ismi, Kaya Çilingiroğlu’nun babası Prof. Dr. Hüseyin Kaya Çilingiroğlu’nun annesinin isminden geliyor.

İkinci evliliğini, Feraye Tanyolaç ile 19 Şubat 2009 tarihinde oğulları 2.5 yaşındayken yaptı. Bebeğe, dedesi Profesör Hüseyin Kaya Çilingiroğlu’nun ismi verildi.

Kaya Çilingiroğlu, İyi bir golf oyuncusu, Klassis Golf Club üyesi ve Beşiktaş kongre üyesidir.
Kaya Çilingiroğlu Kimdir? Biyografi Kaya Çilingiroğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Kaya Çilingiroğlu Hayatı. Kaya Çilingiroğlu Biyografi, Kaya Çilingiroğlu Nereli, Kaya Çilingiroğlu Kaç Yaşında Kaya Çilingiroğlu , 1964 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Dr. Gülümser hanım, babası Prof. Dr. Hüseyin Kaya Çilingiroğlu’nun tek çocuğudu... 4.5 5

Hiç yorum yok: