Levent Ülgen Kimdir? Biyografisi

Levent Ülgen
Ömer Levent Ülgen, 8 Ağustos 1962 yılında Konya'da doğdu. Ankara'da İnönü Lisesi'ni tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik bölümünü okuyan Levent Ülgen, daha sonra ise Hacettepe Konservatuarı Tiyatro bölümünden eğitim aldı.

Tiyatro oyunculuğuna Erkan Yücel'in Ankara Halk Tiyatro'sunda figüran olarak başlayan Levent Ülgen, Anlara Sanat Tiyatrosu, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu ve Sadri Alışık Tiyatrosu gibi birçok tiyatroda oyunculuk yaptı. Bir dönem kendisi gibi tiyatrocu olan Tülay Bursa ile evlilik yaptı.

Tiyatro dışında dizi ve sinema filmlerinde roller alan Levent Ülgen'in asıl tanınması En Son Babalar Duyar dizisinde ki Hallederiz Kadir karakteri ile oldu. Dizide, Ali Erkazan, Ayşegül Atik, Arzu Balkan, Hatice Aslan, Ali Sunal, Burçak Işımer ile birlikte rol aldı.

En Son Babalar Duyar'da Hallederiz Kadir karakeri ile ünlenen Levent Ülgen, Zeki Alasya, Cezmi Baskın, Ateş Fatih UçanMelek Baykal, Berk OktayOnur Şan ve Pelin Sönmez ile birlikte 2008-2012 yılları arasında yayınlanan Akasya Durağı adlı komedi dizisinde Sinan Kaya'yı oynadı.

Sivil Toplum Kuruluşları'nın çalışmalarında aktif olarak görev alan Ülgen, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin geleneksel Nazım Günleri'nde de, Yılmaz Onay tarafından, okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nazım Hikmet oyunlarında, 2007 yılından bu yana her yıl gönüllü olarak rol alıyor.

Levent Ülgen, 2015-2017 döneminde yayınlanan Elçin Sangu, Barış Arduç, Salih Bademci, Müjde Uzman, Seçkin Özdemir ve Nergis Kumbasar'ın oynadığı Kiralık Aşk dizisinde Necmi İplikçi'yi oynadı.

2017 yılında vizyona giren duygusal komedi filmi Herşey Mümkün'de Yetkin Dikinciler ve Azra Akın ile birlikte rol alan Levent Ülgen, Ahmet Esen'i canlandırdı.

Filmografisi

2017 Herşey Mümkün - İlyas
2017 Hayati ve Diğerleri
2017 Aşk ve Gurur - Ahmet Esen
2016 Kızkaçıran - Şakir
2016 Bir Şey Değilim
2015 Terk Edilmiş - Zengin
2015 Niyazi Gül Dörtnala - Rıza
2015-2017 Kiralık Aşk - Necmi
2015 Kasap Havası - Ahmet'in Dayısı
2014 Yengen ve Şengen
2014 Roman Havası - Haydar
2014 Mihrap Yerinde - Ahmet
2014 Bizum Hoca - Kemal
2013 İnadına Yaşamak - Kıbrıslı
2013 Salih Kuşu
2013 Bizim Okul - Ziya
2012 Süper Türk - İsmail
2011 Devrimden Sonra
2010 Nene Hatun - Yavuz Hoca
2010 Kukuriku : Kadın Krallığı - Kaldıray
2010 7 Avlu - Bogos
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı
2009 Hayatın Tuzu - Şehsuvar
2009 Görgüsüzler - Vakkas
2008-2011 Akasya Durağı - Sinan
2007 Mahşer
2007 Hayat Apartmanı - Sadık
2008 Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım - Tuncer
2003 Yuvadan Bir Kuş Uçtu - İbrahim
2003 Gelin - Veyis
2002 Çocuklar Duymasın - Behçet
2002 Keje
2002 Havada Bulut
2002-2007 En Son Babalar Duyar - Hallederiz Kadir
2000 Tutku Çemberi
2000 Bizim Evin Halleri - Nusret
1999 Köstebek
1996 Kurtuluş
1996 80 Adım
1993 Mavi Sürgün
1993 Gelincik Tarlası
1992 Kurşun Adres Sormaz
Previous
Next Post »