Mehmet Akif Alakurt Kimdir? Biyografisi

Mehmet Akif Alakurt
Mehmet Akif Alakurt, 23 Temmuz 1979 yılında Ordu'da doğdu. Mehmet Akif Alakurt, İlk ve orta öğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra model olmaya karar verdi. Annesinin yardımıyla modelliğe Neşe Erberk'in ajansına girerek başladı. 1998 yılında "Gelecek Vaat Eden" ve "Türkiye Prensi" unvanlarını aldı. 2001 yılında Best Model of Turkey yarışmasına girdi ve 1. oldu. Yine aynı sene Dünya 2.'si oldu. 2001 yılında Kanal D'de yayınlanan "Kırık Ayna" dizisi ile oyunculuk hayatına başladı.

Mehmet Akif Alakurt, 2008 yılında yayına giren Adanalı dizisinde Maraz Ali rolüyle büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. 

Mehmet Akif Alakurt, 2011 yılında atv'de Reis dizisinin Murat karakterini canlandırdı.


Filmografisi


1996 Çılgın Bediş - Mustafa Koç
2003 Kırık Ayna - Ali Kirman Koçoğlu
2004 Metro Palas - Ural
2005 Zeytin Dalı - Kenan
2006 Hacı - Ahmet Gesili
2006 Sıla - Boran Ağa
2008 Arka Sokaklar - Hakkı
2008 Adanalı - Maraz Ali
2011 Reis - Murat 
Previous
Next Post »