Mehmet Çevik Kimdir? Biyografisi

Mehmet Çevik
Mehmet Çevik, 1 Aralık 1961 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğdu.  1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce Türkiye deki tiyatro çalışmalarını aktarkmak üzere Kıbrıs Devlet Tiyatrosuna gönderildi. 1997 yılından bu yana Kocaeli Şehir Tiyatrolarında sanatçı olarak görev yapmakta. Sağır Oda'da radikal dinci Zahit ve Menekşe ile Halil'de kötü baba Hasan rolünde başarılı bir performans göstermiştir. 

Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Güzel Çirkin dizisinde Asayiş Şube Müdürü Remzi rolünü canlandırmaktadır.

Filmografisi

Güzel Çirkin - 2013
Böyle bitmesin
İffet (2011, dizi)
Hanımın Çiftliği (2009, dizi)
Aynadaki Düsman - (2009)
Menekşe ile Halil - (2007)
Sağır Oda - (2006)
Peri Kızı - (1991)
Tembel Ahmet - (1990)
Üçüncü Gözle - yardımcı yönetmen olarak (1991)
Previous
Next Post »