Melda Arat Kimdir? Biyografisi

Melda Arat Mutlu
Melda Arat Mutlu, 25 Eylül 1970 yılında Kütahya'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Matematik Bölümü ve Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Bölümü mezunu olan Melda Arat, 1999'da Alişan'ın oynadığı Aynalı Tahir dizisinde oynadığı Belkıs rolü ile tanındı.

2000'de Metin Akpınar'ın oynadığı Abuzer Kadayıf adlı filmde Popçu Pelin rolünü oynayan Melda Arat, 2000-2003 yılları arasında Çiçek Taksi dizisinde Kenan Atak (Bekir Aksoy)'ın eşi Avukat Selcan Atak rolünü oynadı.

Melda Arat, 2007 yılında Vahide Perçin, Talat Bulut ve İlhan Şeşen ile birlikte Annem adlı dizide Zeynep karakterini canlandırdı.

2011 yılında ABD versiyonu Desperate Housewives olan dizinin Türk uyarlaması olan Songül Öden, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Özge Özder, Evrim Solmaz ve Deniz Uğur'un oynadığı Umutsuz Ev Kadınları dizisinin ilk sezonunda Handan karakterini canlandırdı.

2015 yılında gösterime giren Kafes adlı filmde İsmail Hacıoğlu, Fırat Şahin, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu ve Barış Küçükgiller ile rol alan Melda Arat, Mustafa'nın annesini canlandırdı.

Melda Arat, 2015 yılında Erdal Bilingen ile MEGA Menejerlik ajanasını kurdular.

Filmografisi 

2017 Yarım Kalan
2017 Nerdesin Birader?
2015 Kafes - Mustafa'nın Annesi
2014 Küçük Gelin - Zümrüt
2013 Kahire Palas -  Melek
2011 Umutsuz Ev Kadınları - Handan
2011 Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas
2007-2009 Annem - Zehra Bayri
2006 Arka Sokaklar - Yeşim
2006 Nehir
2000 Oyunbozan - Semiha
2000 Abuzer Kadayıf - Popçu Pelin
2000-2003 Çiçek Taksi - Avukat Selcan
1999 Zilyoner - Gülizar
1998 Kaçıklık Diploması
1999 Aynalı Tahir - Belkıs
1997 Hiç Bana Sordun mu?
1997 Böyle mi Olacaktı? - Sevcan
1996 Tatlı Kaçıklar
1995 Palavra Aşıklar
1989 Şeytanın Kurbanları
1989 Kınalı Hanzo - Zeynep
1984 Firar
1979 Yanmışım
Previous
Next Post »