Mine Çayıroğlu Kimdir? Biyografisi

Mine Çayıroğlu
Mine Çayıroğlu, 28 Aralık 1977 yılında İstanbul'da doğdu. 1997-2000 yılları arasında İngiltere'de Guildford School of Acting'te oyunculuk eğitimleri alan Mine Çayıroğlu, ayrıca Haluk Bilginer'den dersler aldı.

Küçük yaşta oyunculuğa başlayan Mine Çayıroğlu, 80'li yıllardan bu yana oyunculuk kariyerine devam etmektedir. İlk olarak Adile Naşit'in oynadığı Adile Teyze filminde rol aldı.

1985 yılında Kadir İnanır ve Zuhal Olcay ile birlikte Amansız Yol filminde rol alan Mine Çayıroğlu, filmde Küçük Ayşe rolünü oynadı.

Mine Çayıroğlu, oyunculuk kariyeri süresince Kadir İnanır, Türkan Şoray, Cihan Ünal, İbrahim Tatlıses, Tarık Akan ve Halık Bilginer gibi birçok ünlü oyuncu ile birlikte rol aldı.

Oyunculuk dışında müzikle de ilgilenen Mine Çayıroğlu, 2004 yılında Zümrüt Gibi adlı albümünü çıkardı. Ayrıca 2008 yılında ALTONA adından Müzilk ve Film yapım şirketi kurtdu.

Son yıllarda dizi oyunculuğuna ara veren Mine Çayıroğlu, Parmaklıklar ardında dizisinden sonra İffet ve İşler Güçler dizilerinde bazı rollerde oynadı.

Filmografisi

2012 İşler Güçler
2011-2012 İffet - Yasemin 
2007-2009 Parmaklıklar Ardında - Nurgül Kurteşi 
2005 Beyza'nın Kadınları - Serap 
2005 Aşka Sürgün 
2005 Müjgan
2003 Kırık Ayna - Ceylan Bediroğlu 
2003 Metropol Kabusu 
2002 Kurşun Asker
2002 Yaz Gülü - Yazgülü 

2001 Şüphenin Gölgesi 
2000 Beni Unutma - Gülizar
2000 Aşk Güzel Şeydir 
2000 Güneşin Battığı Yer - Senem 
2000-2001 Baba Evi - Bilge
1999 Şara - Şara
1999 Figüran - Mine
1998 Herşey Oğlum İçin T
1996 Gölgeler Uzarken 
1995 Bizim Aile - Zeynep 
1993 Rabia Rabia
1993 Son Söz Sevginin - Duygu 
1992 Aşık Oldum 
1992 Yükseklerde Tut Elini 
1992 Aysarın Zilleri - Zeref 
1991 Deniz Gurbetçileri 
1991 Siyabend-ü Xece - Xece 
1990 Berdel - Beyaz 
1989 Fotoğraflar - Rüya 
1988 Ponente Feneri 
1987 Yeniden Doğmak - Türk Kızı Aysel 
1986 Sarhoş - Gülcan
1986 Çalıkuşu - Munise 
1985 Acımak Çocuk - Zehra 
1985 Bir Kadın Bir Hayat
1985 Amansız Yol - Ayşe 

1984 İmparator - Zeynep 
1982 Adile Teyze - Hikmet
Previous
Next Post »