Mine Çayıroğlu Kimdir? Biyografisi

Mine Çayıroğlu
Mine Çayıroğlu, 28 Aralık 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Çocuk yaşta, Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının dizi uyarlamasında Munise karakterini canlandırmıştır. Haluk Bilginer'den oyunculuk dersleri almıştır. 1997 senesinde İngiltere'deki Guildford School of Acting 'e girmiş ve üç yıl boyunca oyunculuk eğitimi almıştır. 2000 yılında mezun olmuştur.

Mine Çayıroğlu, ayrıca bir müzik albümü de çıkarmıştır. Küçük yaşlarda müzik eğitimine başlayan Mine Çayıroğlu, İngiltere’deki “Guildford School of Acting” de oyunculuk eğitimine başlamadan önce ve sonra şan dersleri alarak sesini eğitti ve albümünün hazırlık aşamasını tamamladı. Mete Özgencil ile 1 yıl süren titiz çalışma sonucunda tamamlanan albüm Zümrüt Gibi adıyla 2004 yılında piyasaya çıktı. 2008 yılında ALTONA Müzik & Film Yapım şirketini kurmuştur.

Filmografisi

Sinema

1982 Adile Teyze Hikmet
1984 İmparator Zeynep
1985 Bir Kadın Bir Hayat Çocuk oyuncu
1985 Amansız Yol Ayşe
1986 Sarhoş Gülcan
1988 Ponente Feneri
1989 Fotoğraflar Rüya
1990 Berdel Beyaz
1991 Siyabend-ü Xece Xece
2001 Şüphenin Gölgesi
2003 Metropol Kabusu
2005 Beyza'nın Kadınları Serap

Dizi

1985 Acımak Çocuk Zehra
1986 Çalıkuşu Munise
1987 Yeniden Doğmak Türk Kızı Aysel
1991 Deniz Gurbetçileri
1992 Aşık Oldum
1992 Yükseklerde Tut Elini 1992 Aysarın Zilleri Zeref
1993 Rabia Rabia
1993 Son Söz Sevginin Duygu
1995 Bizim Aile Zeynep
1996 Gölgeler Uzarken
1998 Herşey Oğlum İçin Televizyon filmi
1999 Şara Şara
1999 Figüran Mine
2000 Beni Unutma Gülizar
2000 Aşk Güzel Şeydir 2000 Güneşin Battığı Yer Senem 2000-2001 Baba Evi Bilge .
2002 Kurşun Asker
Yaz Gülü Yazgülü
2003 Kırık Ayna Ceylan Bediroğlu
2005 Aşka Sürgün
2005 Müjgan Televizyon filmi
2007-
2009  Parmaklıklar Ardında Nurgül Kurteşi 
2011 İffet (dizi) Yasemin

Tiyatro

Komik Para, 2003
Şimdi Yaşa Sonra Öde, 2001
The Oresteia, 2000
The Servants, 2000
Much Ado About Nothing, 1999
The Shoeaker's Prodigious Wife, 1999
She Stoops The Conquer,1998

Albüm

Zümrüt Gibi, 2004, SOS Production
Previous
Next Post »