Mithat Erdemli Kimdir? Biyografisi

Mithat Erdemli
Mithat Erdemli, 1965 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü oyunculuk ana sanat dalında 1990 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonraeskişehir anadolu üniversitesi devlet konservatuvarında okutman olarak oyunculuk dersleri verdi.1993 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 'nda çalışmaya başladı. Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosuna geçti ve hala Ankara Devlet Tiyatrosu'nda Sanatçı kadrosunda görev almaktadır.

Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra Sinema, Televizyon ve Seslendirme çalışmalarına devam etmekte Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda oyunculuk dersleri vermektedir.

Mithat Erdemli, 2008 yılından beri Fox tv'de yayınlanan Unutma Beni dizisinde Rauf karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2008-2013 Unutma Beni - Rauf
2007 Kod Adı Kaos - Tevfik Ulukan
2006 Kod Adı - Tevfik Uludağ
2005 Hisarbuselik - Arif
2005 Ne Seninle Nede Sensiz - Taşkın
2003 Yuvadan Bir Kuş Uçtu - Psikiyatr

Mithat Erdemli Ödülleri

2005 Ankara Sanat Kurumu - Atları da Vururlar
2010 Sadri Alışık 1. Anadolu tiyatro en iyi erkek oyuncu ödülü
Previous
Next Post »