Müge Oruçkaptan Kimdir? Biyografisi

Müge Oruçkaptan
Müge Oruçkaptan, 1957 yılında Gölcük'te doğdu. Gazi Üniversitesi Teknoloji Eğitimi Seramik Bölümü mezunu olan Müge Oruçkaptan, bir dönem TRT'de sunuculuk yaptı. Ayrıca birçok yabancı filmin Türkçe seslendirme çalışmalarını yaptı.

Başkent İletişim Bilmleri Akademisinde Seslendirme, Diksiyon ve Sunuculuk dersleri veren Müge Oruçkaptan, ayrıca dizi ve sinema filmlerinde rol almakta ve halen sunuculuk yapmaya devam etmektedir.

İlk evlendiği eşinden 13 Şubat 1980 tarihinde İris Tolga Karaküçük adında oyunculuk yapan bir oğlu vardır.

2. evliliğini 1990'da oyuncu Levent Özdilek ile yapan Müge Oruçkaptan, 1998 yılında boşandı.

1998 yılında Orhan Kemal'in Bir Filiz Vardı eserinden uyarlanan dizide Özgü Namal, Savaş Akova ve Özlem Saraç ile birlikte rol aldı. Dizide başrolde Filiz karakterini oynayan Müge Oruçkaptan, 1999'da Yunus Bülbül, Merve Erdoğan ve Sezer Güvenirgil'in oynadığı Bücür Cadı dizisinde Suna rolünü oynadı.

2005 yılında Otel İstanbul filminin müziklerini Semih Erdoğan ile birlikte yapan Müge Oruçkaptan, 2006 yılında Annenin Oyunu adlı filmde İrem rolünü oynadı.

Müge Oruçkaptan, 1 Eylül 2012 tarihinde Baran Rasim Kaçmaz ile 3. evliliğini yaptı.

2013 yılında Hüsnü Şenlendirici ve Metin Keçeci'nin oynadığı Vay Başıma Gelenler filminde Ayşe'yi oynayan Müge Oruçkaptan, 2014'te çekilen Vay Başıma Gelenler 2.5'ta da Ev Sahibi'ni oynadı.

Filmografisi

2014 Vay Başıma Gelenler 2.5 - Ev Sahibi
2013 Vay Başıma Gelenler - Ayşe
2011 Dedektif Memoli
2009 Ayrılık - Süreyya
2009 Umut - Nermin
2007 Gönül Salıncağı - Arzu
2006 Hasret
2006 Kül
2006 İki Aile - Melahat
2006 Annenin Oyunu - İrem
2006 Hafız - Zeynep
2005 Anne ya da Leyla - Zilli Nazife
2005 Otel İstanbul - Zühre
2004 Ayva Sarı Nar Kırmızı
2004 Aşkımızda Ölüm Var
2003 Gelin - Belgin
2002 Keje

2001 Derman Bey - Necla
2000 Samyeli
2000 Tirvana
1999 Propaganda - Nazmiye
1999 Şara
1999 Bücür Cadı - Suna
1998 Bir Filiz Vardı - Filiz

1998 Sırılsıklam - Sevda
1998 Sibel - Nurcan
1997 İntizar
1997 Deli Divane - Mine
1997 Hüznün Yüzü - Ayla
1997 İlk Aşk - Perihan
1997 Canısı

1996 Tatlı Kaçıklar - Esra
1996 Anılardaki Sevgili - Mualla
1995 Sahte Dünyalar - Gönül
1995 Mirasyediler

1993 Komşular - Hande
1993 Süper Baba - Neriman
Previous
Next Post »