Murat Soydan Kimdir? Biyografisi

Murat Soydan
Murat Soydan (Rüçhan Tercan), 2 Ekim 1940 yılında Lüleburgaz'da doğdu. Murat Soydan, İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne’de okudu. Üniversite için İstanbul’a geldi. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel’de memurluk yaptı.

Murat Soydan, Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında “Perde” mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

Sanat hayatına sinemada 1966 yılında "Kolsuz Kahraman" adlı filmle başlayan Murat Soydan, 200'e yakın filmde rol aldı. Dizi filmlerde de oynayan sanatçı, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1970'li yılların "Jön" oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaşmıştır.

Filmografisi

Para=Dolar - 2008
Kan Damlaları - 2007
Vatan Sağolsun - 2007
Avrupalı - 2007
Oğlum İçin - 2007
Sinekli Bakkal - 2007
Karagöz ve Hacivat - 2006
Silahların Gölgesinde - 2006
Taşa Yazılan Aşk - 2006
Asiye - 2005
Asiye ile Nazım - 2005
Akşemsettin - 2005
Babam Geri Döndü - 2005
Alaturka - 2005
Acı Hayat - 2005
Tohum - 2004
Derbent Deresi - 2004
Dudaktan Kalbe - 2004
Umutların Ötesi - 2003
Sensiz Yaşanmaz - 2002
Seni Yaşatacağım - 2002
Yeni Hayat - 2001
Güz Gülleri - 2001
Nasibim - 2001
Tutku Suçları - 2000
Ruhların Cinayeti - 2000
Dönüşü Olmayan Yol - 2000
Biri Yer Biri Bakar - 2000
Kızım ve Ben - 2000
Gece Şahinleri - 1999
Artık Dün Yok - 1999
Gölgeler Silinirken - 1999
Şampiyon - 1999
Merhaba Hüzün - 1998
Sibel - 1998
Marziye - 1998
Cinayet Var - 1998
Canısı (2) - 1997
Oyun Bitti - 1997
Baharın Son Günleri - 1997
Canısı - 1997
Bodyguard - 1996
Acı Ve Tatlı Günler - 1996
Gerçeğe Dönüş - 1996
Karanlıkta Gözlerime Bak - 1996
Zehirli Çiçek - 1996
Ekmek - 1996
Düğüm - 1995
Yahya Kaptan - 1995
Yaman Gazeteci - 1995
Afilli Kemal - 1995
Analar Ölmez - 1995
Aşkın Gücü - 1995
Kader - 1995
Issızlığın Ortasında - 1995
Zor Görev - 1994
İkimiz de Sevmiştik - 1994
Öfke - 1994
Şöhretin Bedeli - 1994
Deliler Kudurunca - 1994
Afacan Tatlı Bela - 1994
Ateş Sönüyor - 1994
Bir Kral - 1994
Dönüş - 1994
İki Küçük Yaramaz - 1994
Emekli - 1993
Behlül-i Dana Hz. (TV Filmi) (1993)
Ali Semerkandi Hz. / Niyet Hayır, Akıbet Hayır (1993)
Güneşi Uyandırmadan - 1993
Onu Beklerken - 1993
Yalan Yıllar - 1993
Kederli Yıllar - 1993
Gecem Ve Gündüzüm - 1993
Al Dudaklım - 1993
Lekeli Melek - 1993
Yabancı - 1993
Ben Anayım - 1992
Çıldırtan Özlem - 1992
Mailoğlu - 1992
Zor Görev - 1992
Sonsuza Yürümek - 1991
Git Gidebilirsen - 1991
Geçmişe Açılan Pencere - 1991
Siyabend-ü Xece - 1991
Yalnız Değilsiniz - 1990
Almanya Macerası - 1990
Dünya Boştur - 1990
Afacan Ateş Parçası - 1990
Dertler İnsanı - 1990
Vahşi Ve Güzel - 1989
Zulüm Treni - 1989
Oyunun Sonu - 1989
Hep Ezildim - 1989
Bebek Yüzlü - 1988
İki Zarf Bir Hayat - 1988
Kırmızı Gece - 1988
Babam Ve Ben - 1988
Bana Allah Acısın - 1988
Ümitler Kırılırsa - 1988
Toprağın Gücü - 1988
Reis Bey - 1988
Günah Olmasa - 1987
Yıllar - 1987
Çember - 1987
Hayat Kadını - 1986
Sıcak Geceler - 1986
Allah Şahidim Olsun - 1986
Ana Kucağı - 1986
Erkek Milleti - 1986
Aşkım Günahımdır - 1984
Balayı - 1984
Kızgın Güneş - 1984
Sev Ölesiye - 1984
Küçük Eller - 1983
Vatan Kucağında - 1982
Sabır Taşı - 1978
Adalı Kız - 1976
Kadınlar Hayır Derse - 1975
Diriliş - 1974
Mağlup Edilemeyenler - 1974
Dert Bende - 1973
İki Süngü Arasında - 1973
Kurt Dölü - 1973
Pembe Dünya - 1973
Siyah Gelinlik - 1973
Vahşi Bir Kız Sevdim - 1972
Gönül Oyunu - 1972
Kahpe Tuzağı - 1972
Ölümle Sevişenler - 1972
Zulüm - 1972
Asi Gençler - 1972
Gümüş Gerdanlık - 1972
Falcı - 1972
Afacan Harika Çocuk - 1972
Evlat - 1972
Altın mı Aşk mı - 1971
Çapkın Ve İnsafsız - 1971
Geldi Sevdi Vurdu - 1971
Şahinler Diyarı - 1971
Yaban Ali - 1971
Aşkımı Kanla Yazdım - 1971
Ah Bir Zengin Olsam - 1971
Büyük Acı - 1971
Sevmek Ve Ölmek Zamanı - 1971
Eyvah - 1970
Saadet Güneşi - 1970
Altın Tabancalı Adam - 1970
Beleşçi Murat - 1970
Kan Kusturacağım - 1970
Kralların Öfkesi - 1970
Ölüm Fermanı - 1970
Son Söz Benim - 1970
Yaşamak İçin - 1970
Buğulu Gözler - 1970
Bülbül Yuvası - 1970
Ölüm Emri - 1970
Tehlikeli Oyun - 1970
Kızıl Vazo - 1969
Aşk Bu Değil - 1969
Ümit Dünyası - 1969
Yarın Başka Bir Gündür - 1969
Kölen Olayım - 1969
Devlerin Öcü - 1969
İntikam Yemini - 1969
Izdırap Şarkısı - 1969
Kadere Boyun Eğdiler - 1969
Nisan Yağmuru - 1969
Ömercik Babasının Oğlu - 1969
Kaderimsin - 1969
Sana Dönmeyeceğim - 1969
Ayşem - 1968
Ağla Gözlerim - 1968
Dağları Bekleyen Kız - 1968
İstanbul'u Sevmiyorum - 1968
Abbase Sultan - 1968
Yalan Yıllar - 1968
Vahşi Bir Erkek Sevdim - 1968
Dünyanın En Güzel Kadını - 1968
Kara Gözlüm Efkarlanma - 1968
Şeyh Ahmet Şeyhin Oğlu - 1968
Sevmekten Korkuyorum - 1968
Kahveci Güzeli - 1968
Cemile - 1968
Şaşkın Hafiye Killing'e Karşı - 1967
Tapılacak Kadın - 1967
Şeyh Şamil - 1967
Bir Dağ Masalı - 1967
Ayrılık Olmasaydı - 1967
Kolsuz Kahraman - 1966
Previous
Next Post »