Biyografi Ara

Murat Soydan Kimdir? Biyografisi

 

Murat Soydan
Murat Soydan (Rüçhan Tercan), 2 Ekim 1940 yılında Lüleburgaz'da doğdu. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi ise Edirne’de okuyan Murat Soydan, üniversite için İstanbul'a geldi. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel'de memurluk yaptı.

Murat Soydan, askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

Sinemaya 1966 yılında Kolsuz Kahraman adlı filmle başlayan Murat Soydan, yüzlerce filmde rol aldı. 1972 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği Zulüm adlı filmde Türkan Şoray ve Kartal Tibet ile birlikte rol alan Murat Soydan, filmde canlandırdığı Kerim karakteri ile 9. Antalya Film Şenliği'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile başrolü paylaşan Murat Soydan, ilerleyen yaşına rağmen halen aktif olarak oyunculuğa devam etmektedir.

Uğurgül Tercan ile evli olan Murat Soydan'ın Ali Tercan, Mehmet Tercan ve Mehveş Tercan adında 3 çocuğu vardır.
Murat Soydan Kimdir? Biyografisi Murat Soydan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Murat Soydan Hayatı, Murat Soydan Biyografi, Murat Soydan Nereli ve Kaç Yaşında, Murat Soydan Hakkında Bilgi Murat Soydan (Rüçhan Tercan) , 2 Ekim 1940 yılında Lüleburgaz'da doğdu. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi ise Edirne’de okuyan Mu... 4.5 5

Hiç yorum yok: