Nadir Sarıbacak Kimdir? Biyografisi

Nadir Sarıbacak, 14 Eylül 1977 yılında Ankara'da doğdu. 2000'de Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin "Türkçe Öğretmenliği" bölümünden mezun olan Nadir Sarıbacak,2000-2002 Yıllarında Avcılar Belediye Tiyatrosunda oyunculuk yaptı. 2004 yılında Akademi İstanbul'un "Tiyatro" bölümünü bitirdi. Daha sonra 2004-2006 döneminde Bahçeşehir Üniversitesi'nin "İleri Oyunculuk Master Programı"ndan mezun oldu. 2004 yılında katıldığı Semaver Kumpanya'nın pek çok tiyatro oyununda rol aldı. 

Ayrıca Tiyatro Aktörlüğünün yanı sıra reklam, sinema ve televizyon sektörlerinde çalışmalar yapmaktadır.Son dönemde Şubat dizisinde Duble Davut rolünü canlandırdı.

Filmografisi

Leyla ile Mecnun (dizi) : 2013 (Konuk Oyuncu)
Şubat (dizi) : 2012 Duble
Sen Aydınlatırsın Geceyi : 2012 Samim
Yozgat Blues : 2012 Kâmil
Yük : 2012 Cemal
İstanbul'un Altınları (dizi) : 2011 Fahri Altın
Gişe Memuru : 2010 Hüseyin
Gönülçelen (dizi) : 2010 Kobra
Rapunzel (kısafilm) : 2009
Cosmos : 2009 3.Köylü
Bu Kalp Seni Unutur Mu? (dizi) : 2009 Yüzbaşı
Uzak İhtimal : 2008 Musa
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? : 2005 Memur Tekke kalemi

Tiyatro

Yeraltından Notlar : Seyyar Sahne - 2013
Titus Andronicus : Semaver Kumpanya - 2010
Lursin Sokağı Cinayeti : Semaver Kumpanya - 2009
Resmi Geçit : Semaver Kumpanya - 2008
Cesaret Ana ve Çocukları : Semaver Kumpanya - 2007
Peter Pan : iŞ Sanat - 2006
Fırtına : Semaver Kumpanya - 2006
Semaver ve Kumpanya : Semaver Kumpanya - 2005
Trainspotting : Semaver Kumpanya - 2005
Bir Varmış Hiç Yokmuş : Semaver Kumpanya - 2005
Onikici Gece : Semaver Kumpanya - 2004
Efrasiyabın Hikayeleri : İstanbul Devlet Tiyatrosu : 2001
Kaç Baba Kaç : Avcılar Belediye Tiyatrosu : 2001
Ah Şu Gençler: Avcılar Belediye Tiyatrosu : 2001

Ödülleri

Adana Altın Koza Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" Uzak İhtimal - 2009
İstanbul Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" Uzak İhtimal 2009
Polonya Tofifest İnternational Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" Uzak İhtimal - 2009
İpek Yolu Film Festivali Uluslararası Altın Karagöz Yarışması "En İyi Erkek Oyuncu" Uzak İhtimal - 2009
42.Siyad Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu Performansı" Uzak İhtimal - 2009
Previous
Next Post »