Nadir Sarıbacak Kimdir? Biyografisi

Nadir Sarıbacak Kimdir Biyografi
Nadir Sarıbacak, 14 Eylül 1977 yılında Ankara'da doğdu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesinden mezun olduktan sonra Avcılar Belediye Tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Nadir Sarıbacak, Akademi İstanbul'da tiyatro eğitimi ve Bahçeşehir Üniversitesinde ileri oyunculuk eğitimi aldı.

2004'te Işıl Kasapoğlu'nun kurduğu Semaver Kumpanya'ya katılan Nadir Sarıbacak, uzun yıllardır burada oyunculuk yapmaktadır.

Nadir Sarıbacak, 2009 yılında Görkem Yeltan ile birlikte rol aldığı Uzak İhtimal adlı filmde canlandırdığı Musa karakteri ile İstanbul Film Festivali, Uluslararası Altın Koza Film Festivali ve 42. Siyad Türk Sineması ödülleri kapsamında En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

2013 yılında gösterime giren Yozgat Blues adlı filmde Tansu Biçer, Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Nevbahar Hakverdi ile birlikte rol alan Nadir Sarıbacak, filmde oynadığı Kamil karakteri ile 45. Siyad ödülleri kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Nadir Sarıbacak, 4 Aralık 2015 tarihinde gösterime giren senaryosunu Tolga Karaçelik'in yazıp, yönettiği Sarmaşık adlı filmde canlandırdığı Gemici Cenk karakteri ile Altın Portakal Film Festivali, 46. Siyad, Ankara Film Festivali ve Sadri Alışık Ödülleri gibi birçok otoriteden En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü. 

Filmografisi

2015 Sarmaşık - Gemici Cenk
2015 Muhteşem Yüzyıl Kösem - Bülbül Ağa
2015 Beş Kardeş - Nazım
2014 Bana Artık Hicran De - Nazif
2013 Leyla ile Mecnun
2012 Şubat - Duble
2012 Sen Aydınlatırsın Geceyi - Samim
2012 Yozgat Blues - Kâmil
2012 Yük - Cemal
2011 İstanbul'un Altınları - Fahri Altın
2010 Gişe Memuru - Hüseyin
2010 Gönülçelen - Kobra
2009 Cosmos - 3. Köylü
2009 Bu Kalp Seni Unutur Mu? - Yüzbaşı
2008 Uzak İhtimal - Musa

2008 Mert ile Gert - Dedektif
2007 Senden Başka - Eczacı
2007 Doktorlar - Serdar
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? -Memur Tekke kalemi
Previous
Next Post »