Nilay Deniz Kimdir? Biyografisi

Nilay Deniz
Nilay Deniz, 13 Mayıs 1993 yılında Aydın'ın Söke ilçesinde doğdu. 16 yaşında katıldığı amatör bir güzellik yarışması sayesinde ünlü yönetmen Serdar Akar'ın dikkatini çeken Nilay Deniz, Erdal Beşikçioğlu'nun başrolde oynadığı polisiye dizi Behzat Ç.'de konuk oyuncu olarak Rüya karakterini canlandırdı.

2011 yılında ise Mor Menekşeler adlı dizi de Cevriye karakterini canlandıran Nilay Deniz, dizide Sarp Levendoğlu, Umut Kurt, Ömür Arpacı, Sinan Tuzcu, Zafer Algöz, Ayçin İnci, Güven Kıraç ve Nihan Okutucu ile birlikte rol aldı.

2013 yılında Güneşi Beklerken dizisinde Begüm Varol'u oynayan Nilay Deniz, 2015 Aşk Yeniden adlı dizide Aşk Yeniden adlı dizide Özge Özpirinçci, Buğra Gülsoy, Tamer Levent, Tülin Oral, Can Sipahi ve Lale Başar ile birlikte başrolü paylaştı.

2017 yılında Dayan Yüreğim adlı dizide Seray karakterini canlandıran Nilay Deniz, 29 Haziran 2017 tarihinde yayınlanmaya başlayan Ateşböceği adlı dizide Seçkin Özdemir ile başrolü paylaşıyor.

Nilay Deniz, 8 Eylül 2017 tarihinde görüntü yönetmeni Erçin Karabulut ile evlendi. Nikah şahitliklerini Caner Erkin ve Şükran Ovalı yaptı.

Filmografisi

2017 Ateş Böceği - Aslı
2017 Dayan Yüreğim - Seray
2015 Aşk Yeniden - Selin
2014 Ah Neriman - Zeynep
2013 Güneşi Beklerken - Begüm
2013 20 Dakika
2011 Mor Menekşeler - Cevriye
2011 Hayata Beş Kala - Selma
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisyesi - Rüya
Previous
Next Post »