Nilgün Kasapbaşoğlu Kimdir? Biyografisi

Nilgün Özhan Kasapbaşoğlu Kimdir Biyografi
Nilgün Özhan Kasapbaşoğlu, 27 Ocak 1955 yılında İstanbul'da doğdu. 1962'de Muhsin Ertuğrul'un yönettiği Macbeth oyununda çocuk oyuncu olarak yer alan Nilgün Kasapbaşoğlu, uzun yıllardır Şehir Tiyatrolarında rol alıyor.

8 yıl TRT kanalında seslendirme yönetmenliği de yapan Nilgün Kasapbaşoğlu, 200'e yakın film ve dizide seslendirme sanatçılığı da yaptı.

2009-2011 döneminde Star TV'de yayınlanan Papatyam adlı dizide Metin Akpınar ile başrolü paylaşan Nilgün Kasapbaşoğlu, 2012'de Huzur Sokağı dizisinde Kevser rolünü oynadı.

27 Ekim 2017 tarihinde vizyon giren Kore savaşı yıllarında yaşanan bir hikayeyi konu alan Can Ulkay'ın yönettiği, Ayla : The Daughter of War adlı filmde Ümmü Gülsüm Dilbirliği'ni canlandırdı.

Filmografisi

2017 Ayla : The Daughter of War - Ümmü Gülsüm Dilbirliği
2015 Kocan Kadar Konuş : Diriliş - Mine
2015 Değiştir Bakalım
2014 Kendine İyi Bak
2012 Huzur Sokağı - Kevser
2011 Papaz Kimde
2009-2011 Papatyam - Feride
2008 Cesaretin Var mı Aşka - Elmas
2004 Türkmen Düğünü
2004 Kendini Bırak Gitsin
2004 Büyük Buluşma
1998 Ayrı Dünyalar - Esma
1986 Olacak O Kadar - Nilgün
1996 Gurbetçiler
1972 Zehra - Ayşe
1965 Sayılı Dakikalar - Mine
1961 Kara Dut
1961 Bülbül Yuvası
Previous
Next Post »