Nilüfer Açıkalın Kimdir? Biyografisi

Nilüfer Açıkalın
Nilüfer Açıkalın, 1967 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimi alarak mezun oldu. 1987'den bu yana tiyatro, sinema ve TV'de oyunculuk yapmakta.

Kısa öykülerinden oluşan dört öykü kitabı yazan sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatrolarında da çalıştı.


Nilüfer Açıkalın, 1987 yılında Peker Açıkalın ile evlendi ancak 1994 yılında boşandı. Yönetmen Orhan Oğuz ile evlidir.

1995 yılında kendisininde rol aldığı, Yer Çekimli Aşklar filminin senaryosuna da katkıda bulunan Nilüfer Açıkalın, 2000 yılında, Kara Kentin Çocukları filmi ile 5. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 2003 yılında, Bekleme Odası filmi ile 14. Orhon Arıburnu Ödülleri kapsamında, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

2013 yılında  İnadına Yaşamak adlı dizide Meryem karakterini canlandıran Nilüfer Açıkalın, 2014 yılında Hamdi Alkan'ın yönettiği Paşa Gönlüm dizisinde Nermin rolünü oynamaktadır.

Nilüfer Açıkalın Kitapları


2011 Çıldırtan Öyküler
2011 Şaşkın Kurt
2008 Yoldan Çıkmış Öyküler
2007 İyiler Yalnız Gezer
2007 Çatlak Zamanlar
2006 Yıkık Aşklar Diyarı

2002 Saklı Safkan
2000 Çocuk Oyuncağı Değil

2000 Bıçak Sırtı

Filmografisi

2014 Paşa Gönlüm Nermin
2013 İnadına Yaşamak - Meryem
2012 Kötü Yol - Ayten

2010 Hayde Bre - Saadet
2009 Mazi Yarası - Samiye
2008 Meleğin Sırları - Filiz

2008 Ay Işığı - Nejla Çetin
2005 Hepimiz Kardeşiz
2005 Otel İstanbul
2003 Bekleme Odası
2003 Serseri Aşıklar
2002 Havada Bulut
2000 Kiralık Kadın
2000 Artık Sevmeyeceğim
2000 Beyoğlu Rüyası
2000 Şaşı Felek Çıkmazı
2000 Dansöz
1999 Güle Güle
1999 Kimsecikler
1999 Harem Suare
1999 Kara Kentin Çocukları
1998 Karanlıkta Biri Var
1996 Deniz Bekliyordu
1996 Şovalye, Pamuk Prenses ve Hain
1996 Beşi Bir Yerde
1996 Sihirli Ceket
1995 Yer Çekimli Aşklar
1994 
Gülşen Abi
1993 Çılgın Aşıklar
1993 Şaşkın Gelin
1992 Yağmur Beklerken
1992 Talaz
1991 İlk Aşk
1988 Ada
Previous
Next Post »