Nurhan Özenen Kimdir? Biyografisi

Nurhan Özenen
Nurhan Özenen, 26 Ocak 1960 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda eğitim alan ve tiyatro oyunculuğu yapan Nurhan Özenen, uzun yıllardır tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapmaktadır.

2007 yılında Parmaklıklar Ardında dizisinin 1. sezonunda Serpil Aksu'yu oynayan Nurhan Özenen, 2009-2010 döneminde yayınlanan Kenan İmirzalıoğlu, Tuncel Kurtiz, Yiğit Özşener, Barış Falay ve Cansu Dere'nin oynadığı Ezel dizisinde Ramiz Dayı'nın büyük aşkı Selma Hünel karakterini canlandırdı.

Nurhan Özenen , 2011 yılında Çiğdem Vitrinel'in ödüllü filmi Geriye Kalan'ın yapımcılığını Şebnem Vitrinel ile birlikte üstlendi.

Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Adalet Hanım'ı canlandıran Nurhan Özenen, son olarak Misofonya'da Doktor rolünü oynadı.

Filmografisi

2015 Misofonya - Doktor

2014 Çekmeceler - Nurhan
2011-2013 Umutsuz Ev Kadınları - Adalet Hanım
2009-2010 Ezel - Selma Hünel
2008-2010 Adanalı - Hafize Ana
2007 Senin Uğruna - Makbule
2007 Parmaklıklar Ardında - Serpil Aksu
2007 Doktorlar
2006 Candan Öte - Sena Atalay
2004 Büyük Yalan - Nisa Dinçer
2003 Hayat Bilgisi - Vildan
2001 Babam ve Biz
2000 Kurşun Kalem
2000 Karakolda Ayna Var
2000 Bana Babamı Anlat
1993 Ferhunde Hanımlar
1988 Düttürü Dünya - Dansöz
1986 Guguk Kuşu / Aşka Zaman Yok
Previous
Next Post »