Özgür Çevik Kimdir? Biyografisi

Özgür Çevik
Özgür Çevik, 27 Mayıs 1981 yılında Ankara'da doğdu. 5 yaşına kadar İstanbul'da büyüdü. İlkokulu Amasya, ortaokulu Lüleburgaz, liseyi ise Bingöl ve İzmit'te Kocaeli Anadolu Lisesi'nde okudu.

Özgür Çevik, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü kazanarak tekrar döndüğü İstanbul'da, eğitimle birlikte müzik çalışmalarına da devam etti. 2007'de mezun oldu.

Özgür Çevik,  2004 yılında Akademi Türkiye yarışması ile tanındı. 2004-2007 yayın döneminde ekrana gelen Yabancı Damat dizisinde Niko karakterini canlandırdı. Avrupa Yakası'nda ise 150. bölüm'de konuk oyuncu olarak katıldı. Manav Özgür karakterini canlandırdı. Kavak Yelleri dizisinde konuk oyuncu olarak kendi ismi ile oynadı. Show TV'de "Gece Sesleri" adlı dizide başrol canlandırdı ve ardından "Balkan Düğünü"nde oynadı.

Filmografisi

2013 Saklı Kalan

2013 Şubat - Ali Poyraz
2012 Evlerden Biri - İskender
2012 Leyla ile Mecnun - Konuk Oyuncu
2011 Mazi Kalbimde Yaradır - Ferit
2010 Sensiz Yaşayamam - Serdar
2009-2010 Balkan Düğünü - Ömer
2009 Vali - Levent
2008 Gece Sesleri - Seyhan Akalın
2008 Avrupa Yakası - Konuk Oyuncu
2008 Kavak Yelleri - Konuk Oyuncu
2007 Küçük Kıyamet - Konuk Oyuncu
2004-2007 Yabancı Damat - Niko Angelopoulos
Previous
Next Post »