Biyografi Ara

Şerif Benekçi Kimdir? Biyografi

 

Şerif Benekçi
Şerif Benekçi, 29 Eylül 1950 yılında Kütahya'nın Gediz ilçesi Muhipler köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitiren yazar, Ankara İmam-Hatip Okulu’nun orta kısmını parasız yatılı olarak okudu. Kütahya Lisesi’ni bitirdikten sonra yüksek öğrenim için gittiği Almanya’da bir süre kaldı.

Goethe Enstitüsü'ne devam eden Şerif Benekçi, daha sonra yurda dönüp ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültelerine devam ettiyse de bitirmeden ayrıldı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Önlisans Programını bitirdi.

DİE’de tercüman ve anketörlük, Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda idare müdürlüğü yapan Benekçi, bir süre özel sektörde çalıştı, tekrar devlet memurluğuna dönüp İstanbul’da on dört yıl İmam-Hatiplik yaptı. Memuriyetinin son yedi yılında DPÜ’de önce Meslek Yüksekokulu Sekreterliği, ardından Bilgi İşlem Dairesi Şube Müdürlüğü yapan yazar, 2005 yılında emekliye ayrıldı.

Yazı hayatına 1970 yılında lise birinci sınıftayken başlayan Şerif Benekçi, ilk romanı olan Dikenli Topraklar Kütahya’da mahalli bir gazetede tefrika edildi. 1977’de bir yayınevinin açtığı roman yarışmasında üçüncü teşvik ödülü aldı, hikâye ve denemeleri değişik dergilerde yayınlandı, Dumlupınar Üniversitesi’nde "Şerif Benekçi’nin Romanlarında Kültürümüzün Unsurları" adlı yüksek lisans çalışması yapıldı.

Şerif Benekçi’nin Türk dili ve edebiyatı üzerine yaptığı beş ayrı çalışması, İngilizce’den bir roman çevirisi ve siyer kitabı ile Orhan Ardıçlı müstearıyla yayımlanmış inceleme ve araştırmaları vardır.

Şerif Benekçi, 8 Eylül 2008 tarihinde akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Şerif Benekçi Kitapları

1986 Şimdi Ağlamak Vakti
1987 Kırlangıçlar Erken Göçtü
1988 Bir Şafak Yürüyüşü
1990 Kumsalı Olmayan Ada
1991 Güvercin Geçidi
Şerif Benekçi Kimdir? Biyografi Şerif Benekçi Kimdir? Biyografi Biyografistan Şerif Benekçi Hayatı, Şerif Benekçi Biyografi, Şerif Benekçi Kitapları ve hakkında bilgi Şerif Benekçi , 29 Eylül 1950 yılında Kütahya'nın Gediz ilçesi Muhipler köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitiren yazar, Ankara İmam-H... 4.5 5

Hiç yorum yok: