Serkan Ercan Kimdir? Biyografisi

Serkan Ercan, 13 Eylül 1975 yılında İstanbul'da doğdu.Oyunculukla lise yıllarında tanıştı. Haldun Taner'in Ayışığında Şamata adlı oyunuyla ilk sahne deneyimini yaşadı. Lisenin son yılında “beden, metin ve tiyatro” üzerine yapılan çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında “sahne ve diksiyon” dersleri de alacağı Pera Güzel Sanatlar'a kaydoldu. Henüz bu okulun ikinci yılındayken, girdiği konservatuvar sınavını kazandı ve 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi.

Okuldan mezun olduğu 1999 yılında, Dormen Tiyatrosu'nda oynadığı Zafer Madalyası adlı oyun ilk profesyonel oyunudur. Sinemaya 2001 yılında Şellale filmiyle başladı. 2008'de rol aldığı Gölge filmiyle Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, 2011 yılında oynadığı Gişe Memuru filmindeki rolüyle de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.


Filmografisi

Sinema

2012 - Çanakkale 1915 (Yüzbaşı Mehmet Hilmi)
2010 - Gişe Memuru (Kenan)
2008 - Gölge (Halim)
2006 - Peri Tozu (Hasan)
2004 - Anlat İstanbul (Takip Eden Adam)
2002 - Sır Çocukları (Keşanlı)
2001 - Şellale (Laz Jandarma)


Dizi

2012 - Şubat (Başkomiser Arif)
2011 - Yalancı Bahar (Mehmet Karaman)
2010 - Halil İbrahim Sofrası (Sabit)
2007 - Eşref Saati (Hayati)
2003 - Bir İstanbul Masalı (Sercan)
2002 - Azad (Kuşçu Muharrem)
1999 - Yılan Hikayesi (Selo)
1997 - Kaygısızlar (Eleman)

Tiyatro

2012 - Antonius ile Kleopatra (Oyun Atölyesi)
2001 - Op’la Zo’nun Dramı (Krek Tiyatro Topluluğu)
2000 - Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi (Devlet Tiyatrosu)
1999 - Zefer Madalyası Dormen Tiyatrosu
Previous
Next Post »