Serkan Ercan Kimdir? Biyografisi

Serkan Ercan Kimdir Biyografi
Serkan Ercan, 13 Eylül 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Pera Güzel Sanatlar'da sahne ve diksiyon dersleri alan Serkan Ercan, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.

1999'da Haldun Dormen tiyatrosunda Zafer Madalyası adlı tiyatro oyununda rol alan Serkan Ercan, Aynı yıl TRT'de yayınlanan Kaçış Planı adlı gezi programında sunuculuk yaptı.

2006 yılında farklı ülkelere demiryolu ile giderek bu ülkeler hakkında çeşitli bilgilerin paylaşıldığı Gidiş Dönüş adlı belgesel programında sunuculuk yaptı.

2009 yılında Mehmet Ali Alabora, Görkem Yeltan, Alper Kul ve Kaan Çakır ile rol aldığı Peyami Safa'nın eserinden uyarlanan, Gölge filminde oynadığı Halim rolü ile Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi.

2011 yılında  Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği Gişe Memuru filminde oynadığı Kenan karakteri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Serkan Ercan 2016 yılında Serdar Gözelekli'nin yönettiği Bünyamin adlı filmde başrolde oynadı. Aynı yıl başrolde Tarık rolünü oynadığı İmkansız Olasılık adlı filmde Görkem Kasal, Yağız Atakan Savaş, Müge Bayramoğlu ve Osman Albayrak ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2016 İmkansız Olasılık - Tarık
2016 EksiBir
2016 Bünyamin - Bünyamin
2015 Tarla
2015 Serçe Sarayı - Bülent
2013 Özür Dilerim
2012 Çanakkale 1915 - Yüzbaşı Mehmet Hilmi
2012 Şubat - Başkomiser Arif
2011 Yalancı Bahar - Mehmet Karaman
2010 Halil İbrahim Sofrası - Sabit

2010 Gişe Memuru - Kenan
2009 Gölge - Halim

2007 Eşref Saati - Hayati
2006 Peri Tozu - Hasan
2004 Anlat İstanbul
2002 Sır Çocukları - Keşanlı

2003 Bir İstanbul Masalı - Sercan
2002 Azad - Kuşçu Muharrem

2001 Şellale - Laz Jandarma

2001 Baş Belası
1999 Yılan Hikayesi - Selo
1998 Kaygısızlar - Eleman
Previous
Next Post »