Suna Keskin Kimdir? Biyografisi

Suna Keskin
Suna Keskin, 30 Ağustos 1940 yılında Çanakkale'nin Biga ilçesinde doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik bölümü şimdiki adıyla Mimar Sinan'dan mezun oldu.

İlk olarak Akademi tiyatrosu ile oyunculuğa adım atan Suna Keskin, Haldun Dormen ile tanışmasıyla Dormen Tiyatrosun'da oyunculuk yapmaya başladı. Sonraki yıllarda Genar Tiyatrosu ve Yedi Tepe Oyuncuları ile çalıştı. 2010 yılında Tiyatro Kare'de oyunculuk yapmaya başladı.

Ünlü yönetmen ve tiyatrocu Erol Keskin ile evli olan Suna Keskin, eşini 2011 yılında kaybetti.

60'lı yıllardan bu yana sinema ve dizi oyunculuğu da yapan Suna Keskin, birçok film ve dizi de roller aldı. 1966'da Fikret Hakan ile birlikte Ölüm Tarlası adlı filmde Bahar rolünü oynadı.

1973 yılında Ekrem Bora, Semra Sar ve Ferit Şevki ile birlikte Babaların Günahı adlı sinema filminde Kamelya karakterini oynadı.

Suna Keskin, 2005 yılında Halit Akçatepe, Volkan Ünal ve Deniz Çakır ile İki Arada Aşk dizisinde Sedat'ın annesi rolünü oynadı.

2012 yılında Süpertürk adlı komedi filminde Saniye'yi oynayan Suna Keskin, 2016 yılında Yok Artık 2 adlı filmde rol aldı.

Filmografisi

2016 Yok Artık 2 - Anne

2013 Yüksek Giriş
2012 Süpertürk - Saniye
2011 Canım Babam - İsmet
2008-2009 Yalancı Romantik - Handan
2008 Ece - Leyla
2007 Benden Baba Olmaz - Anne
2007 OKS Anneleri - Sevim'in Annesi
2007 Mavi Gözlü Dev - Celile Hanım
2005 İki Arada Aşk - Sedat'ın Annesi
2005 Üç Kadın
2004 Yadigar - Nilüfer
2004 Aktör Eskisi
2004 Sil Baştan
2004 Avrupa Yakası - Sedef Onaran
2002 Bir Tatlı Huzur
2001 Dünya Varmış - Madam Anita
2001 Mutluyüz Ailesi
1999 Uzaydan Adam Çıkmaz
1993 Şen Olasın Nuri Bey
1987 Elif Ana - Ayşe Kız

1986 Perihan Abla - Leyla
1984 Parkta Bir Sonbahar Günüydü - Belma
1979 Çekiç ve Titreşim
1975 Aşk-ı Memnu - Peyker
1973 Babaların Günahı
1972 Büyük Bela - Emine
1972 Üç Sevgili - Gül
1972 Kopuk
1972 Tatlı Dillim - Jülide
1971 Geldi Sevdi Vurdu
1970 You Can't Win 'Em All
1970 Köye Dönen Yosma
1968 Dertli Gönlüm
1967 Kozanoğlu - Esma
1966 Ölüm Tarlası - Bahar
1965 Kahreden Darbe

1965 Güzel Bir Gün İçin
Previous
Next Post »