Tarık Papuççuoğlu Kimdir? Biyografisi

Tarık Papuççuoğlu Kimdir Biyografi
Tarık Papuççuoğlu, 14 Ocak 1949 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Tarık Papuççuoğlu, lise yıllarında gittiği bir tiyatro oyunu sonrası tiyatrocu olmaya karar verir ve amatör olarak tiyatro oyunculuğuna başlar.

1970 yılında Devekuşu Kabare tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Tarık Papuççuoğlu, 1980 yılında Ferhan Şensoy'un 1980'de kurduğu Ortaoyuncular topluluğunda 20 yıldan fazla süre çalıştı.

2003-2006 arasında Perran Kutman, Kerem Kupacı, Belma Canciğer, Serhan Arslan, Paşhan YılmazelÜmit Erdim, İpek Erdem, Ulvi Alacakaptan ve Gökçe Bahadır ile rol aldığı Hayat Bilgisi adlı dizide paragöz okul müdür Amil Bey rolünü oynadı.

2009 yılında Metin Akpınar ve Nilgün Kasapbaşoğlu'nun oynadığı Papatyam adlı dizide Feride'nin abisi Taylan rolünü oynadı.

Tarık Papuççuoğlu, 25 Ekim 2013 tarihinde vizyona giren Bülent İşbilen'in yönettiği komedi filmi Şevkat Yerimdar'da Özgürcan Çevik, Başak Parlak ve Cezmi Baskın ile rol aldı. Filmde Bora rolünü oynadı.

2016'da senaryosunu Çağan Irmak'ın yazıp, yönettiği ve başrolde Halil Sezai ile Büşra Pekin'in oynadığı Benim Adım Feridun adlı filmde erkek tarafı olan Şerafettin karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 İçimdeki Fırtına - Nusret
2016 Benim Adım Feridun - Şerafettin
2015 Güne Bakan - Server Balkara
2015 En Güzeli
2014 Çarşı Pazar - Kadir
2014 Paşa Gönlüm - Mesut
2014 Oflu Hoca'nın Şifresi - Erkek Ürolog
2014 Kadim Dostum - Hamdi Kadim
2013 Şevkat Yerimdar - Bora
2013 İçimdeki Balık - Hasan
2013 Sürgün İnek - Kenan
2012 Düşman Kardeşler - Bereket Bey
2010-2011 Yerden Yüksek - Cezmi Cezzar
2009-2011 Papatyam - Taylan

2009 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde - Can Baba
2009 Ah Kalbim - Zeki
2008 Hayattan Korkma - Talat
2008 Cesaretin Var mı Aşka? - Ömer Karakaş

2008 Aman Annem Görmesin - Traş Hayri
2007 Kısmetim Otel - Vural Yener
2007 Sünnet Davası
2007 Oyun Bitti - Şehmuz
2007 Sinekli Bakkal - Kız Tevfik
2006 İlk Aşk
2003-2006 Hayat Bilgisi - Amil Bey
2002 Mumya Firarda - Cahit

2002 Yıldız Karayel
2002 Azad
2002 Derya & Deniz - Dursun
2001 Koltuk Sevdası
2001 Bizim Otel - Vakkas

2000 Melekler Evi - İbrahim Taşçı
1999 Evimiz Olacak mı? - Mihri
1998 İkinci Bahar - Vakkas
1995 Boşgezen ve Kalfası - Ercüment Abi
1991 Şen Dullar
1991 Varsayalım İsmail
1988 Arkadaşım Şeytan - Mesut
1988 Arabesk - İsmail
1986 Ahh Belinda
1986 Değirmen
1984 Köşe Dönücü
Previous
Next Post »