Timuçin Esen Kimdir? Biyografisi

Timuçin Esen
Timuçin Esen, 14 Ağustos 1973 yılında Adana'da doğdu. Aslen Niğdeli olan Timuçin Esen, TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra ilk olarak Hacettepe Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünde 2 yıl kadar okudu. Daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümüne geçti. 

Ardından eğitimine Amerika ve İtalya'da devam eden Timuçin Esen, California Insitute of the Arts Üniversitesi’nde 7 yıl sinema - yönetmenlik üzerine master yaptı. Amerika’daki ünlü oyuncu koçu Larry Moss’un öğrencilerinden biridir.

Timuçin Esen, öğrencilik yıllarında Engin Günaydın ve Olgun Şimşek'in de oynadığı, Çıkmaz Sokak isimli orta metrajlı bir film çekti.

2003 yılında Meltem Cumbul, Fatma Girik, Burak Hakkı, Tarık Tarcan ve Mahmut Cevher'in de oynadığı Gurbet Kadını adlı dizi de Hakkı Ağa karakteri ile ekran karşısına çıkan Timuçin Esen, ardından 2005 yılında Meltem Cumbul ve Şener Şen ile birlikte Gönül Yarası adlı sinema filminde rol aldı. Bu filmde ki rolü birçok otoriteden ödüller aldı.

Timuçin Esen, 2005-2007 yılları arasında yayınlanan 33. Altın Kelebek'te En İyi Tv Dizisi ödülü alan Hırsız Polis adlı dizide Uğur Yücel, Özlem Düvencioğlu ve Vahide Perçin ile birlikte rol aldı.

Timuçin Esen'in 2011 yılında yaptığı Mayhoş adında bir albümü de bulunmaktadır.

Timuçin Esen, 2011 yılında Tolga Örnek'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği Labirent adlı filmde oynadığı Fikret rolü ile 2012 yılı Sadri Alışık ödülleri kapsamında Ayhan Işık özel ödülüne layık görüldü.

2014 yılında Mira Furlan, Ahmet Rıfat Şungar ve Sanem Öge ile birlikte Kumun Tadı adlı filmde rol alan Timuçin Esen, 2016'da Şevval Sam, Nejat İşler ve Murat Aygen ile birlikte rol aldığı, Bodrum Masalı dizisinde Faryalı rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Martıların Efendisi
2016 Bodrum Masalı - Faryalı
2014 Kumun Tadı - Hamit
2014 Gönül İşleri - Yılmaz
2013 Vicdan - Yunus
2013 Senin Hikayen - Hakan
2011 Labirent - Fikret
2009 Kapalı Çarşı
2005 Gönül Yarası - Halil

2005-2007 Hırsız Polis - Çınar
2003 Yazı Tura - Asker
2003 Deliyle Geçen Gece - Benli Taci

2003-2004 Gurbet Kadını - Hakkı