Tülay Bursa Kimdir? Biyografisi

Tülay Bursa
Tülay Bursa, 1959 yılında Ankara'da doğdu. Bir dönem ünlü oyuncu Levent Ülgen ile evli olan Tülay Bursa, Ankara Devlet Konservatuarı mezunudur. Uzun yıllar Ankara Devlet Tiyatrolarında oyunculuk yapan Tülay Bursa, aynı zamanda birçok dizi ve filmde rol aldı. Ayrıca birçok yabancı film ve dizinin Türkçe seslendirmelerini yapmaktadır.

2007 yılında Bülent İnal'ın oynadığı Kara Yılan dizisinde Kara Yılan'ın annesi rolünü oynadı.

Tülay Bursa, 2011 yılında Alper Mestçi'nin yönettiği Musallat 2 adlı korku filminde Türkü Turan ile birlikte rol aldı. Filmde Ümmü'yü canlandırdı.

2015-2017 arasında Settar Tanrıöğen, Uraz Kaygılaroğlu, Berna Koral Türk ve Melis Tüzüngüç ile birlikte rol aldığı, Baba Candır adlı dizide Nermin karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2015-2017 Baba Candır - Nermin
2015 Mutlu Ol Yeter - Şerife
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum?
2013-2014 Aramızda Kalsın - Behiye
2012 Yol Ayrımı
2012 Kalbim 4 Mevsim - Nezaket
2012 Böyle Bitmesin
2012 Umutsuz Ev Kadınları - Zeliş'in Annesi
2011 Musallat 2 : Lanet - Ümmü
2011 Sırat - Havva Perver

2009 Kasaba - Fitnat
2007 Kara Yılan - Kara Yılan'ın Annesi
2007-2008 Asi - Fatma
2006 Erkekler Ağlamaz
2005-2007 Ihlamurlar Altında - Meral Şahin

2001 Fidan Hanıma Ne Oldu? - Gülden
Previous
Next Post »