Tülay Bursa Kimdir? Biyografisi

Tülay Bursa
Tülay Bursa, 1959 yılında doğdu. 1977 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitiren sanatçı, oyuncu olarak Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi. Seyirlik tiyatro oyunlarının yanı sıra, müzikal yapımlarda da rol alan sanatçı, kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Tülay Bursa, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmaktadır. Levent Ülgen'in eski eşi olan sanatçı, Sivil Toplum Kuruluşları'nın çalışmalarında aktif olarak görev almaktadır.







Filmografisi

Musallat 2 - 2011
Sırat - 2011
Asi - 2007
Erkekler Ağlamaz - 2006
Ihlamurlar Altında - 2005

Tiyatro

Atina'lı Timin : William Shakespeare - Oyun Atölyesi - 2006
Demir (oyun) : Rona Munro - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003
Mutlu Son (oyun : Bertolt Brecht - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1998
Gılgameş : Zeynep Avcı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1996
Bahar Noktası : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1993
İstanbul Efendisi : Müsahip Zade Celal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1993
Ay Işığında Şamata : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1992
Beğendiğiniz Gibi : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1989
Sevgili Palyaço : George Bernerd Shaw\Patrick Compell mektuplarından uyarlama - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1989
Sıla (oyun) : Horton Foote - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1988
Cimri : Moliere - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
Öp Beni Kate : Bella\Sam Spenacak - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1987
Bütün Menekşeler Annem Kokar : Müzeyyen Engin Erim - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1986
İspinozlar : Orhan Kemal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1985
Osmancık (oyun) : Tarık Buğra - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1984
Yunus Emre (oyun) : Recep Bilginer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1981
Kurban (oyun) : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1980
Eskicinin Tazesi : Federico Garcia Lorca - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978
Cimri : Moliere - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1977

Ödülleri

Sanat Kurumu, Övgüye Değer Kadın Oyuncu, Ay Işığında Şamata
Sanat Kurumu, Yılın Kadın Oyuncusu ödülü, Sevgili Palyaço
Sanat Kurumu, Yılın Kadın Oyuncusu ödülü, Beğendiğiniz Gibi
Previous
Next Post »