Ufuk Özkan Kimdir? Biyografisi

Ufuk Özkan
Ufuk Özkan, 11 Nisan 1975 yılında Almanya'da doğdu. Aslen Samsun'un Tekkeköy ilçesinin Hamzalı Köyünden olan Ufuk Özkan, Samsun Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü de 2001 yılında tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında oyuncu olarak çalışmıştır. Tiyatro Kılçık İle 3 yıl Kabare Tiyatrosu yapmıştır. 2003 yılında BKM’de Ölümsüz Aşk dizisinde başrol de yer aldı. Asuman Dabak Tiyatrosu'nda da oyunculuğunu sahnelemiştir. Almanca ve İngilizce bilen Ufuk Özkan, Nazan Güneş Özkan ile evli ve Eren adında bir oğlu vardır.

Birçok dizi ve sinema filminde rol alan Ufuk Özkan, daha çok Geniş Aile dizisi ile tanındı. Burada ki Cevahir karakteri ile başarılı bir performans sergileyen Ufuk Özkan, 2010 yılında 1. İsmail Cem ve 37. Altın Kelebek ödülleri kapsamında Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Diziden sonra ayrıca aynı isimli 2 adet sinema filminde de rol aldı.

Ufuk Özkan, 2012-2014 yılları arasında yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan adlı dizide Hüseyin Avni Danyal, Ayda Aksel ve Ecem Özkaya ile birlikte rol aldı.

2016 yılında gösterime giren Sen Sağ Ben Selamet adlı komedi filminde Burçin Bildik, Tuvana Türkay, Hakan Karaduman, Lale Başar ve Ayça İnci ile birlikte rol aldı. Filmde Sansar karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 Kalk Gidelim

2016 Sen Sağ Ben Selamet - Sansar
2016 Hayat Bazen Tatlıdır - Şerif Müdür
2016 Güzel İkili
2016 Geniş Aile 2 : Her Türlü - Cevahir
2016 Aile işi - Hakan
2015 Geniş Aile Yapıştır - Cevahir
2012 Aileler Yarışıyor - Sunucu - Yarışma Programı
2012-2014 Zengin Kız Fakir Oğlan Fakir Oğlan - Nurhan
2012 N'apcaz Şimdi - Toygar
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı - Kaptan Fatih Yıldırım
2011 Hayatım Dizi - Sunucu - Yarışma Programı
2010 Pak Panter - Adem
2009 Süpürrr Şuşu - Şuayib
2009-2011 Geniş Aile - Cevahir
2008 Benim Annem Bir Melek - Artiz Ayhan
2008 Cesaretin Var mı Aşka - Şeref
2007 Güzel Günler - Şenol
2007 Ayda - Nuri
2006 Emret Komutanım Şah Mat - Er Vedat Yemişçi
2006 Üsame Bülbül ve Ben
2006 Kızlar Yurdu
2005 Emret Komutanım Terliksi - Vedat Yemişçi
2004 Bütün Çocuklarım - Oğul Kıroğlu
2003 Ölümsüz Aşk - Özgür Güngör
2000 Çiçek Taksi
Previous
Next Post »