Volga Sorgu Kimdir? Biyografisi

Volga Hüseyin Sorgu Tekinoğlu, 28 Ocak 1981 yılında Tunceli'de doğdu. Emekli öğretmen bir baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Alevi Zaza kökenlidir. Bilgi Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü mezunudur. Sinema hayatına ilk olarak 2002 yılında çekilen Sır Çocukları adlı film ile başlamıştır.








Filmografisi

Sinema

Evim Sensin (2012)
Bu Son Olsun (2012) - Cevat
Kırık Midyeler (2012) - Musa
Mar (2012) - Yılmaz
Kir (2011)
Kaledeki Yalnızlık (Yönetmen&Senarist)
Unutma Beni İstanbul (2010)
72. Koğuş (2011) - Tavukçu
Kara Köpekler Havlarken (2010) - Çaça Celal
Kelebek (2009) - Abi
Başka Semtin Çocukları (2009) - İsmail
Gitmek: Benim Marlon ve Brandom (2008) - Sah Havan
Fırtına (2008) - V.K.
Zincirbozan (2007) - Asaf
Barda (2007) - Çırak
Kader (2006) - Bekir'in Arkadaşı
Sır Çocukları (2002) - Antepli

Diziler


Veda (2012) - Macit
Yalan Dünya (2011)
Kızım Nerede? (2010)
The Treasure of Ugarit (2008)
Limon Ağacı (2008)
Jack Hunter and the Quest for Akhenatens Tomb (2008)
Gazi (2008) - Cemil
Yersiz Yurtsuz (2007) - Kazım
Gözyaşı Çetesi (2006) - Recep
Azap Yolu (2006)
Çapkın (2005) - Katil Fikret
Gümüş (2005)
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (2004) - Muharrem
Avrupa Yakası (dizi) (2004)
Anlatsam Roman Olur (2004)
Çaylak (2003)
Kampüsistan (2003) - Deli
Estağfurullah Yokuşu (2003) - Tarkan
Bir İstanbul Masalı (2003) - Tinerci
Previous
Next Post »