Volga Sorgu Kimdir? Biyografisi

Volga Sorgu Kimdir Biyografi
Volga Hüseyin Sorgu Tekinoğlu, 28 Ocak 1981 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğdu. Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümü mezunudur.

2002 yılında Sır Çocukları adlı dizide Fırat Tanış, Özgü Namal, Memet Ali Alabora ve Nur Sürer ile birlikte rol alan Volga Sorgu, dizide Antepli karakterini canlandırarak ekran karşısında ilk kez çıktı. Burada canlandırdığı rol ile Ankara Film Festivali kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

2007 yılında Barda filminde oynadığı rol ile Sadri Alışık Ödülleri kapsamında Umut Veren Genç Oyuncu ödülünü kazandı.

2009'da Erkan Can, Cemal Toktaş, Ayfer Dönmez ve Murat Daltaban ile birlikte rol aldığı, Kara Köpekler Havlarken filminde ki Çaça Celal rolü ile Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi.

Volga Sorgu, 2010'da senaryosunu yazdığı Kaledeki Yalnızlık adlı filminde yönetmenliğini de yaptı.

2010 yılında Begüm Kütük, Güray Kip, Mahmut Gökgöz ve Yılmaz Şerif'in de oynadığı Mar adlı filmde Yılmaz karakterini canlandırdı. bu filmde canlandırdığı rol ile 2011'de Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Emekli öğretmen bir baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Alevi Zaza kökenlidir. Bilgi Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü mezunudur. Sinema hayatına ilk olarak 2002 yılında çekilen Sır Çocukları adlı film ile başlamıştır.

Filmografisi

2015 Yeni Dünya - Ahmet
2015 Geçmiş - Kahveci
2013 Batore Snowfall - Karwan
2012 Evim Sensin
2012 Bu Son Olsun - Cevat
2012 Kırık Midyeler - Musa
2012 Mar - Yılmaz

2012 Veda - Macit
2011 Yalan Dünya

2011 Kir
2010 Unutma Beni İstanbul
2011 72. Koğuş - Tavukçu
2010 Kara Köpekler Havlarken - Çaça Celal

2010 Kızım Nerede?2009 Kelebek - Abi
2009 Başka Semtin Çocukları - İsmail
2008 Gitmek: Benim Marlon ve Brandom - Sah Havan
2008 Fırtına - V.K.

2008 The Treasure of Ugarit
2008 Limon Ağacı
2008 Jack Hunter and the Quest for Akhenatens Tomb
2008 Gazi - Cemil
2007 Yersiz Yurtsuz - Kazım

2007 Zincirbozan - Asaf
2007 Barda - Çırak
2006 Kader - Bekir'in Arkadaşı

2006 Gözyaşı Çetesi - Recep
2006 Azap Yolu
2005 Çapkın - Katil Fikret
2005 Gümüş
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - Muharrem
2004 Avrupa Yakası
2004 Anlatsam Roman Olur
2003 Çaylak
2003 Kampüsistan  - Deli
2003 Estağfurullah Yokuşu - Tarkan
2003 Bir İstanbul Masalı - Tinerci

2002 Sır Çocukları - Antepli
Previous
Next Post »