Zeynep Tokuş Kimdir? Biyografisi

Zeynep Tokuş
Zeynep Tokuş, 1977 yılında Ankara'da doğdu. Zeynep Tokuş, 1998 Star TV Güzellik Yarışması'nda birinci olmuştur. 1999 yılında Deli Yürek adlı dizide Zeynep rolünü canlandırarak oyunculuğa adım attı. Yazgı(2001) filmindeki rolüyle 13. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü kazandı.

Zeynep Tokuş, 2007 yılında katıldığı Buzda Dans adlı yarışmada birincilik elde etti.

Zeynep Tokuş, İlk evliliğini (2000-2004) işadamı Bülent Helvacı ile yaptı. Zeynep Tokuş'un bu evliliğinden oğlu Alp dünyaya geldi. Jinekolog Alp Nuhoğlu ile evliliğinden de (2005-2009) oğlu Ali dünyaya geldi. Üçüncü evliliğini Ağustos 2011'de Erdem Yılmaztürk’le yaptı. Bu evlilikten de bir kız çocuğu olan Tokuş, üç evliliğinden toplam üç çocuk annesidir.


Filmografisi


2009 Ayrılık - Tehmine
2009 Umut - Suna Ergin
2008 Kardelen - Miray
2007 Beyaz Melek - Nazlı
2004 
Çocuklar Duymasın - Meltem
2003 Vizontele Tuuba - Asiye
2003 Eski Şehrin İnsanları - Nedime Hanım
2003 Hırçın Menekşe - Deniz
2001 Yazgı - Sinem
2001 Vizontele - Asiye
1998 Deli Yürek  - Zeynep
Previous
Next Post »