Ahmet Okur Kimdir? Biyografisi

Ahmet Okur Biyografi
Ahmet Okur, 1971 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun olduktan sonra profesyonel yönetmenlik yaşamına Buram Buram Anadolu adlı belgeselle başlayan Ahmet Okur, serbest çalışmalar yapmasının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı adına çeşitli çalışmalarda bulundu.

Ahmet Okur, ünlü isimlerin yaşam öykülerini konu alan belgesellerin yapımının yanı sıra, Edebi Evler ve Türk Köylüsü adlı çalışmaları, Türkiye dışında da çeşitli festivallerde gösterime girdi.

Filmografisi

Yönetmen

2008 Sürgün ve Ölüm
2007 Hacivat Karagözü Neden Öldürdü?
2003 Çanakkale : Son Kale

Yapımcı

2011-2012 Yamak Ahmet
2010 Nakş-ı Dil Sultan
2003 Çanakkale : Son Kale
Previous
Next Post »