Biyografi Ara

Bilgin Adalı Kimdir? Biyografi

 

Bilgin Adalı
Bilgin Adalı, 11 Aralık 1944 yılında Safranbolu'da doğdu. Çeşitli edebiyat dergilerinde, öykü, şiir ve eleştiriler yayımladı. 1968-1976 yılları arasında TRT Ankara Televizyonu’nda, Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve devrimlerini konu alan belgesel filmler, kültür ve sanat programları, çocuk ve gençlik programları hazırlayan Bilgin Adalı, Türk Dil Kurumu üyeliği yaptı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Yeditepe ve Maltepe üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Adalı’nın 30’un üzerinde yayımlanmış çocuk kitabı bulunuyor.

Çocuk kitapları yazarı, şair, çevirmen ve eğitmen Bilgin Adalı, tedavi gördüğü hastanede 30 Eylül 2012 tarihinde yaşamını yitirdi. Cenazesi Teşvikiye Camisi'nden kaldırılarak öğle namazını takiben Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Bilgin Adalı Kimdir? Biyografi Bilgin Adalı Kimdir? Biyografi Biyografistan Bilgin Adalı Biyografi, Bilgin Adalı Hayatı, Bilgin Adalı hakkında bilgi Bilgin Adalı , 11 Aralık 1944 yılında Safranbolu'da doğdu. Çeşitli edebiyat dergilerinde, öykü, şiir ve eleştiriler yayımladı. 1968-19... 4.5 5

Hiç yorum yok: