Biyografi Ara

Birol Güven Kimdir? Biyografisi

 

Birol Güven
Birol Güven, 1 Mayıs 1964 yılında Kocaeli'de doğdu. Gebze Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği'ni bitirmiştir. İstanbul Sultanahmet'te İngilizce turist rehberliği de yapmıştır.

Birol Güven, evli ve iki çocuk babasıdır.

Birol Güven, İngilizce öğretmenliği yaparken Gani Müjde ile tanıştı ve onun yanında Tükenmez Kalem'de senaryo yazmaya başladı. Ardından, Hakan Yılmaz ve Janset'in oynadığı Ayrılsak da Beraberiz adlı diziyi çekmeye başladı ve kendi senaryo yazma şirketi olan Mint'i kurdu.

2012 yılında Seksenler adlı diziyi çekmeye başlayan Birol Güven, ek olarak Doksanlar dizisine de başladı ancak, Doksanlar dizisi kısa zamanda yayından kalktı.

Birol Güven, 2016 yılında senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini ve yapımcılığını da yaptığı Pamuk Prenses filminde oyuncu olarak da rol aldı. Filmde Tamer Karadağlı ve onun eski eşi Arzu Balkan, Pınar Altuğ, Yağmur Atacan, Hamdi Alkan, Şoray Uzun ve Emel Müftüoğlu da rol almaktadır.
Birol Güven Kimdir? Biyografisi Birol Güven Kimdir? Biyografisi Biyografistan Birol Güven Hayatı, Birol Güven Biyografi, Birol Güven Nereli ve Kaç Yaşında, Birol Güven Hakkında Bilgi... Birol Güven , 1 Mayıs 1964 yılında Kocaeli'de doğdu. Gebze Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğr... 4.5 5

Hiç yorum yok: