Bülent Şakrak Kimdir? Biyografisi

Bülent Şakrak
Bülent Şakrak, 26 Ağustos 1977 yılında İstanbul'da doğdu. 1996 yılında Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda gençlik ve çocuk oyunlarında rol alarak tiyatroya başlayan Bülent Şakrak, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü'ne girdi.

İlk olarak Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'nda çalışan Bülent Şakrak, daha sonra Müjdat Gezen Tiyatrosu ve Yayla Sanat Merkezi Tiyatrosu'nda çalıştı. 2004 yılından bu yana ise Kent Oyuncuları'nın kadrosundadır.

Bülent Şakrak, 2008 yılında 8. Lions Tiyatro ödülleri kapsamında 39 Basamak oyunu ile en iyi komedi erkek oyuncusu ödülüne layık görüldü. 2011 yılında ise 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri kapsamında yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü aldı.

Tiyatro dışında birçok sinema filmi ve dizilerde rol alan Bülent Şakrak, son olarak 2016 yılında Hangimiz Sevmedik adlı dizide Can Yaman, Yeliz Kuvancı, Altan Erkekli, Cengiz Bozkurt ve Gül Onat ile birlikte rol aldı. Dizide İlyas Çiçek karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2016 Hangimiz Sevmedik - İlyas Çiçek
2015 Yaktın Beni - Amir
2015 Son Mektup - Tophaneli Hakkı Kaptan
2015 Ayrılsak da Beraberiz - Feridun Bitir
2015 5 Dakikada Değişir Bütün İşler - Sedat
2014 İksir: Dedemin Sırrı - Ökkeş
2014 Çiçek - Zafer
2014 Çilek - Hayri
2014 Yapışık Kardeşler - Bulaşık
2014 Bir Kadın Bir Erkek Bir Düğün
2014 Aşkın Kanunu - Cemal
2012 Çakallarla Dans : Hastasıyız Dede - Resul
2012 İki Yaka Bir İsmail - Karpuz Osman
2011 İzmir Çetesi - Uzun İsmail
2011 Yıldız Masalı - Sezar

2011 Ay Büyürken Uyuyamam - Dalgacı Mahmut
2010 72. Koğuş - Bobi

2010 Eyvah Eyvah - Menajer Metin
2009 Abimm - Kamil
2009 Melekler ve Kumarbazlar - Haydar
2009 Kutsal Damacana 2: İt Men
2009 Ezber - Kısa film

2009 Küçük Kadınlar
2008 Kurtlar Vadisi Pusu - Nazir
2007-2008 Eşref Saati - Rıfat
2008 Gece Gündüz - Sipsi Tayyar

2008 Süper Ajan K9 - Ajan Hüsnü
2008 Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine - Muavin

2007 Zeliha'nın Gözleri - Selcuk
2007 Güzel Günler
2006 Karınca Yuvası - İzzet

2006 Ona Melek Deme - Kısa film

2005 Sensiz Olmuyor - Civan
2005 Kısmet - Polat
2004 Beni Bekledinse - Sarhoş
2003-2006 Sihirli Annem - Esmer
2002 Kumsaldaki İzler - Cem
2002 İki Arada - Kapıcı Zayi
2002 Kınalı Kar - Cengiz

2002 Sır Çocukları

2002 Pembe Patikler - Atılgan
2000 Halk Çocuğu - Erdal

1999-2001 Yılan Hikayesi - Çaycı Avni
Previous
Next Post »