Biyografi Ara

Burak Sağyaşar Kimdir? Biyografisi

 

Burak Sağyaşar
Burak Sağyaşar, 12 Ekim 1987 yılında Adana'da doğdu. Ankara’da büyüdü ve bir yandan lise eğitimini Lycée Charles De Gaulle'de görürken, bir yandan da amatör tiyatro ve müzik çalışmalarına devam etti.

Burak Sağyaşar, Lise yılları boyunca tiyatroyla ilgilendi ve en ciddi tiyatro deneyimini ekip olarak Kanada'da 800 kişilik bir salonda sahne alarak edindi. Yaptığı çalışmalar sonucunda Liselerarası En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

Bir amatör alternatif rock grubu olan Roulette, perküsyon aletlerinin çoğunu çalabilen Burak Sağyaşar'ın bir dönem bateristliğini yaptığı gruptu. Lise son sınıfa geçtiğindeyse ailesiyle beraber İstanbul'a taşındı ve lise eğitimini Lycée Français Pierre Loti'de tamamladı.

İngilizce, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere üç dil bilen Burak Sağyaşar, eğitimini halen Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji bölümünde sürdürmektedir.

"Her çocuk küçüklüğünde avukat, doktor, polis olmak ister ya; ben de oyuncu olmak istiyordum. Bunun nedeni oyunculukta hepsini olabilmenizin mümkün olması. Ben bir gün bir oyunda, dizide ya da filmde bir holding sahibini de oynayabilirim, bir polisi de. Hayatın her anını yaşamak istiyorum, oyunculuk bana bunu sağlıyor bir yerde." diyen Burak Sağyaşar, on yaşından beri oyuncu olmak isterken, TRT'de sırasıyla Drama Programları Müdürlüğü ve Televizyon Dairesi Başkanlığı görevleri yapan, yapımcı olan annesi Nilgün Sağyaşar, bu duruma uzun bir süre sıcak bakmadı.

Burak Sağyaşar, her ne kadar annesi bu mesleği yapmasını istemese de, İstanbul’a geldiğinde bir oyunculuk ajansına başvurdu ve böylece oyunculuk kariyerine profesyonel bir adım atmış oldu. Oyuncu Uğur Demirpehlivan’dan yaklaşık iki sene boyunca oyunculuk eğitimi aldı.

İlk oyunculuk tecrübesini henüz 13 yaşındayken "Şaşıfelek Çıkmazı"'nda edindi. Birkaç reklamda oynadıktan ve Yalancı Yarim adlı dizide bölüm oyunculuğu yaptıktan sonra, ilk kez "Yemin" dizisinde uzun soluklu bir karakteri canlandırma fırsatı buldu. Ama onu Türk televizyon izleyicilerine tanıtan, "Küçük Kadınlar"'da canlandırdığı "Utku Deviren" karakteri oldu.

2014 yılında Hayat Ağacı adlı dizinin yapımcılığını yaparak oyunculuk dışında annesi gibi yapımcılığa da başlayan Burak Sağyaşar, 2016 yılında yayınlanmaya başlayan Hazar Ergüçlü, Engin Öztürk, Meriç Aral ve Ozan Dolunay'ın oynadığı Yüksek Sosyete dizisinin yapımcılığını üstlendi.

Filmografsi

2014 Saklı Kalan - Ömer
2012 Sudan Bıkmış Balıklar - Selim Tunçalp
2012 Budala
2010-2011 Karadağlar - Selahattin Karadağ
2008 - 2010 Küçük Kadınlar - Utku Deviren
2007 - 2008 Yemin - Mahir
2006 Yalancı Yarim - Konuk Oyuncu
1996 Şaşıfelek Çıkmazı
Burak Sağyaşar Kimdir? Biyografisi Burak Sağyaşar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Burak Sağyaşar Hayatı, Burak Sağyaşar Biyografi, Burak Sağyaşar Nereli ve Kaç Yaşında, Burak Sağyaşar Hakkında bilgi Burak Sağyaşar , 12 Ekim 1987 yılında Adana'da doğdu. Ankara’da büyüdü ve bir yandan lise eğitimini Lycée Charles De Gaulle'de gör... 4.5 5

Hiç yorum yok: