Çiğdem Tunç Kimdir? Biyografisi

Çiğdem Tunç
Çiğdem Tunç, 28 Ağustos 1963 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo-TV Bölümünü bitirdi. 

15 yıl boyunca Yıldız Alpar Bale Okulu'nda bale eğitimi alan Çiğdem Tunç, 1978 yılında profesyonel sanat hayatına İDOB'de balerin olarak başladı. Pek çok sinema filminde ve müzikallerde başrollerde, yardımcı ve konuk oyuncu olarak rol aldı.


Çiğdem Tunç, Mehmet Ali Erbil ile birlikte 1984 yılında başlayan ve uzun yıllar çeşitli televizyon programlarında sunucu ve oyuncu olarak yer aldı.

Çiğdem Tunç, son olarak 2014 yılında Analı Oğullu filminde Vildan karakterini canlandırdı.

Filmografisi


2014 Analı Oğullu - Vildan

2011 Bizim Yenge
2010 Geniş Aile
2007 Genco: Bihter
2006 Unutulmayanlar
2005 Belalı Baldız
2004 Sular Durulmuyor
2004 Neredesin Firuze
2002 Çekirdek Aile
2001 Tatlı Hayat
2000 Can Dostlar
1999 Umut Yolcuları
1996 Çılgın Bediş
1991 Aldatacağım: Avukat Nilüfer
1986 Sonsuz Aşk
1984 Alev Alev: Ümran
1984 Kayıp Kızlar
1984 Şabaniye: Nazlı
1983 Gecenin Sonu
1982 Hasret Sancısı: Seher
1980 Renkli Dünya
Previous
Next Post »