Engin Alkan Kimdir? Biyografisi

Engin Alkan
Engin Alkan, 1965 yılında İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Samatya semtinde doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Engin Alkan, 1996 yılından bu yana tiyatro oyunculuğu ve yönetmenlik yapmaktadır. Ayrıca sesine aşina olduğumuz bir isim olan Engin Alkan, birçok yapımda Türkçe seslendirme çalışmaları yapmaktadır. Şirinler'de Şirin Baba karakterini, Shrek'te Çizmeli Kedi'yi, Susam Sokağı'nda ise Edi'yi, League of Legends oyununda ise Braum karakterini seslendirdi.

2000-2003 yılları arasında yayınlanan 7 Numara adlı dizideki Vahit Ballıoğlu karakteriyle de tanınan Engin Alkan, dizide Şebnem Sönmez, Olgun Şimşek, Ruhi Sarı, Volkan Girgin, Okan Selvi, Tuba Erdem, Ayça Mutlugil, Nuray Uslu ve Özlem Türkad ile birlikte rol aldı.

Engin Alkan, 1985 yılında mensubu olduğu İstanbl Şehir tiyatrolarında halen oyunculuk ve rejisörlük çalışmalarına devam etmektedir.

Filmografisi

2014 Ruhumun Aynası - Muhittin
2012 Bu Son Olsun - Cezaevi Müdürü
2011 Aşağı Yukarı Yemişliler - Ziya Kalender
2010 Deli Saraylı - Aşçı
2008 Mert ile Gert -Hüsamettin
2008 Güz Sancısı
2007 Ayda - Pertev
2006 Erkekler Ağlamaz - Haydar Usta
2005 Çeşm-i Bülbül
2005 Ters Köşe - Ragıp
2004 Tarçın Konuştu - Varol
2002 Çamur - Doktor
2002 Sana Bayılıyorum - Orhan
2002 Kısa Devre - Sadullah
2000-2003 7 Numara - Vahit Ballıoğlu
1998 Kaç Para Kaç - Ahmet
Previous
Next Post »