Erdal Beşikçioğlu Kimdir? Biyografisi

Erdal Beşikçioğlu
Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ankara'da doğdu. Aslen Ordu'nun Ünye ilçesinden olan Beşikçioğlu, İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuarda William Guskill ile yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı.

1993 yılında Konservatuardan mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-1996 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı.

Tiyatro dışında dizi ve filmlerde rol alan Erdal Beşikçioğlu, ilk başrolünü 2006 yılında Köprü dizisinde Vali Faruk Yazıcı karakteri ile oynadı. Daha sonra 2008 yılında çekilen Vali adlı dizide de aynı karakterle başrolü oynayan Erdal Beşikçioğlu, 2010-2013 yılları arasında yayınlanan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizide Behzat Ç. karakteri ile büyük bir hayran kitlesi yakaladı.

2009 yılında Bir Delinin Hatıralı adlı tiyatro oyunu ile Baykal Saran Tiyatro ödülüne layık görülen Erdal Beşikçioğlu, 2012 yılında Drama dalın Antalya Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuıncu ödülünü aldı.

Erdal Beşikçioğlu, 2017 yılında Rojda Demirer, Gökçe Bahadır ile birlikte oynadığı Adı Efsane adlı dizide başrolde Tarık Aksoy karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 Adı Efsane - Tarık Aksoy
2016 46 Yok Olan - Murat Güney
2014 Kod Adı Reaksiyon - Dayı
2014 Fakat Müzeyyen Derin Bir Tutku - Arif
2014 Böcek
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor - Behzat Ç.
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm - Behzat Ç.
2011 Leyla ile Mecnun - Behzat Ç.
2010-2013 Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi - Behzat Ç.

2010 Kurtlar Vadisi Filistin - Moşe ben Eliezer
2010 Bal : Semih Kaplanoğlu - Yakup
2010 Kardelen - Servet

2009 Ayrılık - Abdullah Şamil
2008 Vali - Faruk Yazıcı

2008 Es-Es - Işık Öğretmen
2008 Hayat Var - Baba
2006 Eve Giden Yol - Mahmut
2006 Barda - Nasır

2006-2007 Köprü - Vali Faruk Yazıcı
2005 Seni Çok Özledim - Sado
2005 Ödünç Hayat - Mustafa
2005 Körfez Ateşi
2004 Kasırga İnsanları - Yunus
2004 Mars Kapıdan Baktırır - Süha
2003 Tatlı Hayat
Previous
Next Post »