Biyografi Ara

Esen Püsküllü Kimdir? Biyografisi

 

Esen Püsküllü
Esen Püsküllü, 16 Temmuz 1946 yılında İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde doğdu. Genç yaşta Ses dergisinin sinema yıldızı yarışmasında ikinciliği kazandı ve sinema oyunculuğuna başladı. 1960'lı ve 1970'li yıllarda dönemin en ünlü yıldız oyuncularından biriydi. Erol Büyükburç (Öp Beni, Berduş), Zeki Müren (Rüya Gibi) ve Sadri Alışık (Ah Müjgan Ah) ile çevirdiği filmler en çok hatırda kalanlar oldu. Sarı saçları ve yeşil-mavi gözleriyle döneminin en güzel yüzlü kadın oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

1975 yılında ''Bak Yeşil Yeşil ve Küçük Bey'' adlı filmlerin senaryolarını da yazan Esen Püsküllü, 1980'li yıllarda sinema oyunculuğunu bırakmıştır.

Esen Püsküllü, film yönetmeni Yücel Uçanoğlu ile evlidir. Bu evliliğinden; bir oğlu, bir kızı ve iki torunu bulunmaktadır. İstanbul Beşiktaş'ta emeklilik günlerini sürdürmektedir.

Esen Püsküllü Kimdir? Biyografisi Esen Püsküllü Kimdir? Biyografisi Biyografistan Esen Püsküllü Hayatı, Esen Püsküllü Biyografi, Esen Püsküllü Nereli ve Hakkında Bilgi... Esen Püsküllü , 16 Temmuz 1946 yılında İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde doğdu. Genç yaşta Ses dergisinin sinema yıldızı yarışmasında iki... 4.5 5

Hiç yorum yok: