Feridun Şavlı Kimdir? Biyografisi

Feridun Şavlı - Domdom Ali
Feridun Şavlı, 1953 yılında Burdur'da doğdu. İstanbul Teknik Lisesi, Tekstil bölümü mezunu olan Feridun Şavlı, 1970'li yıllarda Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanan, Hababam Sınıfı serisinde "Domdom Ali" karakteri ile tanındı ve bu eserin vazgeçilmez oyuncularından biri oldu. 

Feridun Şavlı, geçirdiği bir trafik kazası sonrasında bir kolunu kaybetti ve bir süre sonra 19 Nisan 1995 tarihinde kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Filmografisi

1975 Ah Nerede
1975 Sınıfta Şenlik
1975 Hababam Sınıfı
1975 Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
1976 Hababam Sınıfı Uyanıyor
1977 Hababam Sınıfı Tatilde
1978 Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor
1978 Neşeli Günler - Yaşar
1978 Yüz Numaralı Adam - Tuncer
Previous
Next Post »