Ferit Aktuğ Kimdir? Biyografisi

Ferit Aktuğ
Mustafa Ferit Aktuğ, 17 Kasım 1978 yılında Adana'da doğdu. Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi'ni bitiren Ferit Aktuğ, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu.

2002'de Tarık Akan'ın oynadığı, Koçum Benim dizisinde Aslan rolü ile tanınan Ferit Aktuğ, daha sonra Kampüsistan, Büyük Buluşma, 29-30 gibi yapımlarda roller aldı.

2007-2011 yılları arasında yayınlanan; Pelin Karahan İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç, Sarp Apak ve Aslı Enver'in başrollerde oynadığı popüler dizi Kavak Yelleri'nde Metin Kaygısız rolü ile ünlendi.

2013 yılında Osmanlı tarihinin en zorlu dönemlerini konu alan ''En Uzun Yüzyıl'' adlı dizide Çerkes Hasan karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2015-2016 Kördüğüm - Genco
2015 Düğün Dernek 2 : Sünnet
2013 Kadın İşi : Banka Soygunu - Selçuk
2013 En Uzun Yüzyıl - Çerkes Hasan
2013 Aramızda Kalsın - Mahir
2012 Evdeki Yabancılar
2012 Yamak Ahmet -Mehmet
2011 Mazi Kalbimde Yaradır - Ferhat
2007-2010 Kavak Yelleri - Metin Kaygısız
2010 Arka Sokaklar - Konuk Oyuncu
2006 29-30 - Vedat

2004 Haziran Gecesi - Tarık
2004 Büyük Buluşma - İlker
2003 Mustafa Hakkında Herşey - Hastane Polisi
2003 Kampüsistan - Mehmet
2002 Koçum Benim - Aslan
Previous
Next Post »