Furkan Kızılay Kimdir? Biyografisi

Furkan Kızılay
Furkan Kızılay, 30 Kasım 1990 yılında İstanbul'da doğdu. Kadir Has Üniversitesi Sistem Mühendisliği okuyan Furkan Kızılay, küçük yaşta oyunculuğa başladı.

2002 yılında Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ'un oynadığı Çocuklar Duymasın adlı dizide Havuç karakteri ile herkes tarafından tanınan ve sevilen Furkan Kızılay, kısa zamanda büyük üne kavuştu. 2005 yılında sona eren dizi bir süre sonra 2010'da yeniden yayınlanmaya başladı.

Aynı zamanda müzik çalışmaları da yapan Furkan Kızılay 2009 yılında ilk albümü Aşksın Sen'i çıkardı. 2010'da Her şey Senle, 2011'de Karamel Kokun, 2014'te Ecem ve Vura Vura albümlerini çıkardı.

2015 yılında korku filmi Hannas'ta Mert rolünü oynaya Furkan Kızılay, Hazal Şenel ve Bükre Atala ile rol aldı.

Filmografisi

2016 Organik Aşk Hikayeleri
2015 Hannas: Karanlıkta Saklanan - Mert
2014 Kolpaçino 3 - Kuzen
2010-2013 Çocuklar Duymasın - Havuç Emre
2006 Emret Komutanım Şah Mat
2002-2005 Çocuklar Duymasın - Havuç Emre
2002 Reyting Hamdi - Furkan

1999 5 Maymun Çetesi - Furkan
Previous
Next Post »