Gülsüm Kamu Kimdir? Biyografisi

Gülsüm Kamu
Gülsüm Kamu (Emine Gülsüm Kefeli), 13 Ağustos 1944 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğdu. Gülsüm Kamu ismini, annesinin amcası, şair Kemalettin Kamu'dan alan sanatçı, komşusu olan Yıldız Kenter'den ilk eğitimlerini alıp, 1964 yılında ilk kez "Nalınlar" adlı oyunda başrolde Ses Tiyatrosu'nda sahneye çıkar. 

1968 yılına kadar Kenterler ile çalışan Kamu, daha sonra Gülriz Sururi - Engin Cezzar tiyatrosu ve ardından Ankara Meydan Sahnesi'nde çalışmaya başlar. Tülay German'ın eşi Erdem Buri'nin teşvikiyle şarkıcılığa başladı.

Gülsüm Kamu, 9 yıl ses sanatçılığı yaptı. Tiyatronun dışında sinema ve dizi filmlerde oynamıştır. İran'lı oyuncu Cihangir Gaffari'yle bir evlilik yapan Kamu, eşinden ayrılıp Türkiye'ye döndükten sonra bir ara kendi adına "Kamu Tiyatrosu"'nu kurdu. İflasının ardından butik işletip, terzilik yaptı. Bir süre sonra yeniden Kent Oyuncuları topluluğuna katıldı. Müşfik Kenter ile de kısa bir evlilik yapmıştır. 

2005 yılında ''Sensiz Olmuyor'' adlı dizi ile yeniden oyunculuğa başlayan Gülsüm Kamu, son olarak 2010 yılında Karadağlar ve 72. Koğuş dizilerinde rol aldı.

Filmografisi

2010 Karadağlar - Mefharet
2010 72. Koğuş - Hacı Anne
2009 Hicran Yarası - Şeyma
2007 Sessiz Gemiler - Nimet
2005 Sensiz Olmuyor - Zehra
1970 Sosyete Şakir - Gül Temiziş
1969 Fakir Kızı Leyla
1969 Melikşah
1968 Sabah Yıldızı - Zeynep
1968 Sevemez Kimse Seni - Nazan
1967 Silahsız Dövüşelim
1967 Karım Beni Aldatırsa
1966 Anadolu Kanunu
1966 Yaşamak Haram Oldu
1966 Çeşmemeydanlı Ali -  Gülsüm
1966 Kahreden Firar
1966 Damgalı Adam - Meral
1966 Vurguncular
1966 Çıtkırıldım - Nükhet
1966 O Kadın - Filiz
1965 Tehlikeli Adam - Gülsüm
1965 Beyaz Atlı Adam
1965 Şenol Birol Gool
1965 Kan Gövdeyi Götürdü
1965 Babasız Yaşayamam
1965 Haracıma Dokunma
1965 Sayılı Kabadayılar
1965 Krallar Kralı
1965 Tamirci Parçası
1965 Hülya
1965 Kadın Okşanmak İster
1965 Beni Kadınlara Sor
1965 Satılık Kalp
1965 Kahreden Kurşun
1965 Ölümden Beter - Nebahat
1965 Günahsız Katiller - Oya
1964 Afilli Delikanlılar - Necla
Previous
Next Post »