Hasan Kaçan Kimdir? Biyografisi

Hasan Kaçan
Hasan Kaçan, 10 Aralık 1957 yılında Kayseri'nin İncesu ilçesinde doğdu. Metin Kaçan'ın abisidir. Küçük yaşta ailesiyle Kayseri'den İstanbul’a gelen Hasan Kaçan, ortaokul yıllarında Oğuz Aral ile karşılaşmasıyla hayatı farklı bir yöne girmiştir. O dönemdeki mizah anlayışını 15 yıl boyunca Gırgır dergisinde sergileyen Kaçan, gelişiminde Oğuz Aral’ın rolünü her fırsatta vurgulamıştır.

Gırgır’dan sonra yine dergi ve gazetelerde karikatürler çizen Hasan Kaçan, televizyon ve sinemada da kendini göstermiştir.

Gırgır'da çizdiği bant karikatürleri ''Eşşek Herif ve Cork'' en sevilen bant karikatürler arasına girmiştir. Ayrıca 90'lı yıllarda köşe yazarlığı da yapmıştır.


2002-2005 yılları arasında yayınlanan Ekmek Teknesi dizisinde senaristlik yapan Hasan Kaçan, ayrıca dizide Heredot Cevdet karakterini canlandırarak ünlendi.

2007-2008 döneminde Yavuz Bingöl ve Yetkin Dikinciler'in başrolü paylaştığı, Eşref Saati dizisinde de Kaptan Küstü karakterini canlandıran Hasan Kaçan, 2008'de Cem Yılmaz'ın A.R.O.G filminde de Cuhara'yı oynadı.

2013 yılında Sürgün İnek filminde Şebnem Sönmez ile başrolü paylaşan Hasan Kaçan, 2014 yılında Ayna grubu üyesi Erhan Güleryüz'ün ilk projesi olan Kafkas filminde rol aldı.

2015 yılında senaryosunu kendi yazdığı Herodot Cevdet Saati adlı dizide başrolde oynayan Hasan Kaçan, 2016 yılında vizyona giren Ya Nasip Ya Kısmet adlı filmde Turgay Tanülkü, Erdem Akakçe ve Bengi Öztürk ile birlikte rol aldı.

Senaryoları

Gönül Hırsızı, Fesupanallah, Ekmek Teknesi, Heredot Cevdet Saati

Filmografisi

2002-2003 Ekmek Teknesi - Herodot Cevdet
2007 Fesuphanallah - Pamuk Hüseyin
2007-2008 Eşref Saati - Kaptan Küstü
2008 A.R.O.G - Cuhara
2010 Halil İbrahim Sofrası - Ali 
2012 Babam İçin - Orhan
2012 Osmanlı Tokadı - Doğan Bey
2012 Mahmut ile Meryem
2012-2013 - Leyla ile Mecnun - konuk oyuncu
2013 Gönül Hırsızı - Nadir
2013 Sürgün İnek
2014 Kafkas
Previous
Next Post »