Biyografi Ara

Hüseyin Avni Baradan Kimdir? Biyografisi

 

Hüseyin Baradan
Hüseyin Avni Baradan, 15 Haziran 1932 yılında İzmir'de doğdu. En iyi kötü kalpli adam olarak tanınan Hüseyin Baradan; oğlunun ifadesine göre 450 filmde, kendisinin bir röportajında yaptığı açıklamasına göre de 467 filmde oynamış bir sanatçıdır.

Hüseyin Baradan, Gazetecilik ve foto muhabirliği ile başlayan çalışma hayatında, Demokrat İzmir, Hürriyet, Ege Ekspres gazetelerinde çalıştı. İzmir'de bir lokantada otururken, tesadüfen sinemaya başlayan (1950) Hüseyin Baradan, sinemada bazen "kötü adam", bazen "arkadaş canlısı, sevimli dost" karakterlerini başarı ile canlandırmış bir sanatçıdır.

1970'lerde yükselen seks filmleri furyasına uymayı benimsemeyen Hüseyin Baradan; eski mesleği foto muhabirliğine döndü. Bir süre de halkla ilişkiler alanında çalıştı. Ulusal Radyo Televizyon'un İzmir temsilciliğini yaptı. Ege-Koop basın ve halkla ilişkiler danışmanlığı yaparken, sigara yüzünden hastalanarak, 72 yaşında vefat etti.

Uzun süre sanat hayatına sinema filmleriyle devam eden Hüseyin Baradan, yazdığı kitapta, bir dönem Lütfi Kopan ile Karakediler isimli bir ikili oluşturarak tiyatro yaptıklarını da anlatır.

Birçok ödül ve sürekli basın kartı sahibi olan Hüseyin Baradan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Foto Muhabirleri Derneği üyesiydi.

Eşini kaybettikten sonra (2000) sağlık konusunda gençliğin bilinçlenmesi için de etkinlikler gösteren sanatçı; bir hastanenin onarımı için başlatılan kampanyaya da büyük destek vermişti. 1965 yılında ilk kez başrol oynadığı Hüseyin Baradan-Çekilin Aradan filminin adı yıllarca sinemaseverlerin diline dolanmış adeta bir özdeyiş gibi her yerde söylenir olmuştu.

Hüseyin Baradan, sanat yaşantısından arda kalan anılarını 1996 yılında kitap haline de getirdi. Bu Gözler Neler Gördü adlı anı kitabı Ege-Koop yayınlarından çıkmıştı.
Hüseyin Avni Baradan Kimdir? Biyografisi Hüseyin Avni Baradan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hüseyin Baradan Hayatı, Hüseyin Baradan Biyografi, Hüseyin Baradan Hakkında bilgi Hüseyin Avni Baradan , 15 Haziran 1932 yılında İzmir'de doğdu. En iyi kötü kalpli adam olarak tanınan Hüseyin Baradan; oğlunun ifadesi... 4.5 5

Hiç yorum yok: