İnci Türkay Kimdir? Biyografisi

İnci Türkay
İnci Türkay, 15 Temmuz 1972 yılında İzmir'de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü tamamladı. Konsevatuar eğitiminin ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı.

2000 yılında Sylvia adlı tiyatro oyununda i başarısı ile Afife Jale Tiyatro Ödülleri kapsamında Tiyatronun Herhangi Bir Dalında Genç Kuşak Başarılı Sanatçı ödülü ve Avni Dilligil Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü'ne layık görüldü.

İnci Türkay, tiyatro oyunculuğundan sonra dizilerde de oynamaya başladı. 2001'de Dünya Varmış adlı dizide Hülya karakterini, 2002'de İki Oda Bir Sinan dizisinde Aslı karakterini canlandırdı.

2003 yılında yayınlanmaya başlayan Sihirli Annem adlı fantastik aile dizisi İnci Türkay'ın kariyerinde dönüm noktası olmuştur. İnci Türkay, Betüş karakteri ile başrolde oynadığı dizide; Şahap Sayılgan, Nevra Serezli, Metin Serezli, Gül Onat, Ebru Karanfilci ve Defne Joy Foster ile birlikte rol aldı.

Sihirli Annem dizisi ile özellikle çocuklar arasında popüler isimler arasında zirveye çıkan İnci Türkay, Duma Duma Dum, Şahane Çocuklar gibi gibi programlarda sunuculuk da yaptı. Ancak Sihirli Annem dizisi ile yakaladığı başarıyı farklı türde dizilerde elde edemeyen İnci Türkay, Teyzanne ve Cuma'ya Kalsa gibi dizilerde başrolde oynasa da diziler kısa sürede reyting kurbanı olarak yayından kaldırıldı.

İnci Türkay, 2012 yılında TRT Çocuk'ta yayınlanmaya başlayan Köstebekgiller adlı çocuk dizisinde Ceyda karakterini canlandırmaktadır.

2004 yılında iş adamı Ahmet Eroğlu ile evlenen İnci Türkay'ın bu evliliğinden Ali adında bir oğlu vardır. 2009 yılında ise boşandı. Eşinin işi nedeniyle sürekli yurt dışına çıkması ve evine vakit ayıramamasından dolayı boşandıklarını söyledi.

Filmografisi

2016 Kaçın Kurası (Rengarenk) - Zerrin
2015 Köstebekgiller : Gölgenin Tılsımı - Ceyda
2015 Köstebekgiller : Perili Orman - Ceyda
2013 Kızım İçin - Banu
2012 Köstebekgiller - Ceyda
2012 Arkadaşım Max - Suna
2010 Cuma'ya Kalsa - Şebnem
2009 Teyzanne - "Eda - Zehra

2003-2011 Sihirli Annem - Betüş2002 İki Oda Bir Sinan - Aslı
2001 Dünya Varmış - Hülya
1993 Ferhunde Hanımlar - Çocuk Bakıcısı
Previous
Next Post »