İsmail Hakkı Sunat Kimdir? Biyografisi

İsmail Hakkı Sunat
İsmail Hakkı Sunat, 17 Ekin 1966 yılında Adıyaman'da doğdu. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Sunat, birçok tiyatro oyununda rol aldı.

Ankara'dan, İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçiş yapan sanatçı, reklam filmleri, tv dizileri ve bir sinema filminde de rol aldı. Sanatçı Deniz Uğur ile evli ve bir çocuk sahibi olan İsmail Hakkı Sunat, 17 Ağustos 1999 depreminde görev yapan arama kurtarma ekibinde de çalışmıştı.

İsmail Hakkı Sunat, 2003 yılında Ayaktakımı Arasında oyunu ile Afife Jale Ödülleri kapsamında ''Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu'' ödülünü aldı.

İsmail Hakkı Sunat, 14 Temmuz 2004 tarihinde Çanakkale'de yüksek sesle müzik dinleyen komşusunu kuru sıkı silah ile korkutması sonucu çıkan tartışmada silahla vurularak öldürülen sanatçı, "geleceğin tiyatro umutlarından biri" olarak gösteriliyordu. Gelibolu'da defnedildi.

Filmografisi

2004 Zümrüt - Ali Cemal German
2001 Benimle Evlenir misin ? - Hakan Şenoğlu
2000-2001 Mert Ali 1-2 - Mert Ali
1998 Ateş Dansı - Kemal
1997 Kördüğüm
1993 Gamsızlar
Previous
Next Post »