Biyografi Ara

Leyla Sayar Kimdir? Biyografisi

 

Leyla Sayar Biyograf
Leyla Sayar, 1939 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda eğitim gördü. 17 yaşındayken 1957 yılında Yıldız Dergisi’nin düzenlediği artist yarışmasında dereceye girerek oyunculuğa adım atan Leyla Sayar, ilk olarak 1957 yapımı 3 Garipler filminde Hüseyin Peyda, Necdet Tosun ve Semih Sezerli ile birlikte rol aldı.

1957-1970 yılları arasında birçok filmde rol alan Leyla Sayar, daha sonra sinema oyunculuğundan dansözlüğe geçmek istedi. Ancak dansöz olarak, daha önce hiç böyle bir iş yapmamış olduğu için, Kudret Şandıra’dan bir hafta ders alarak 1972 yılında çıktığı sahnede şansı yaver gitmedi. Bu durumdan sonra oyunculuğu da dansözlüğü de bırakma kararı aldı.

Son oynadığı film, Filiz Akın, Ediz Hun ve Kadir İnanır ile birlikte rol aldığı 1970 yapımı Ankara Ekspresi oldu.

Leyla Sayar, 1976 yılından sonra ise geçmiş defterleri kapatarak, kendini dine adadı ve hidayete ermenin hazzını ve mutluluğunu yaşadı. 35 yıl boyunca Nişantaşı’nda ki evine kimseyi sokmayan Leyla Sayar, evde de elektrikli hiç bir alet kullanmamaktadır.

Leyla Sayar, bir dönem Eski Sağlık Bakanı merhum Yıldırım Aktuna ve Sinema oyuncusu Muzaffer Tema ile birliktelikleri oldu.

Leyla Sayar, 22 Temmuz 2016 tarihinde vefat etti.
Leyla Sayar Kimdir? Biyografisi Leyla Sayar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Leyla Sayar Hayatı, Leyla Sayar Biyografi, Leyla Sayar Nereli ve Hakkında bilgi Leyla Sayar , 1939 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda eğitim gördü. 17 yaşındayken 1957 yılında Yıldız Dergisi’nin... 4.5 5

Hiç yorum yok: