Biyografi Ara

Mahfi Eğilmez Kimdir? Biyografi

 

Mahfi Eğilmez
Mahfi Eğilmez, 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Atatürk Lisesi'ni, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni (İktisat ve Maliye Bölümü) bitirmiştir. Gazi Üniversitesi’nde Kamu Maliyesi dalında doktora yapmıştır. Yeminli Mali Müşavir ünvanına sahiptir.

Mahfi Eğilmez, 1972 yılından itibaren Maliye Bakanlığı'nda ve Hazine Müsteşarlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 1997 yılında Hazine Müsteşarlığı'na atanmış ve 1997 yılı sonunda kamu hizmetinden ayrılmıştır.

Kamu hizmeti sırasında Dünya Bankası'nda Türkiye adına Guvernör vekili ve Guvernör olarak görev yapan Mahfi Eğilmez, Eylül 1997'de Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmış ve kısa bir süre bu görevde kaldıktan sonra istifa etmiştir.

1998 yılında özel kesime geçmiş ve çeşitli finans kurumlarında yönetim kurulu üyelik ve başkanlıklarında bulunan Mahfi Eğilmez, 2006 yılı itibariyle tam zamanlı bütün görevlerinden ayrılmıştır. Uzun süre köşe yazısı yazdığı Radikal Gazetesi'nden de 2011 yılı sonunda ayrılmıştır.

Mahfi Eğilmez, Halen NTV ve CNBCe Televizyonlarında ekonomi yorumculuğu yapmakta ve Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesi görevini de yürütmektedir.

Mahfi Eğilmez'in yayımlanmış 13 kitabı ve çok sayıda da makalesi vardır.

Mahfi Eğilmez Kitapları

Katma Değer Vergisi, Teori ve Uygulama
IMF, Dünya Bankası ve Türkiye
Hazine
Light Günlük
Krizleri Nasıl Çıkardık?
Ekonomi Politikası (Ercan Kumcu ile)
Anitta'nın Laneti
Hattuşa'dan Kaçış
Hitit Ekonomisi
Küresel Finans Krizi
Makroekonomi
Kolay Ekonomi
Kendime Yazılar
Mahfi Eğilmez Kimdir? Biyografi Mahfi Eğilmez Kimdir? Biyografi Biyografistan Mahfi Eğilmez Hayatı, Mahfi Eğilmez Kitapları, Mahfi Eğilmez Kitapları ve hakkında bilgi Mahfi Eğilmez , 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Atatürk Lisesi'ni, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakül... 4.5 5

Hiç yorum yok: