Melek Baykal Kimdir? Biyografisi

Melek Baykal
Melek Baykal, 7 Ağustos 1954 yılında İstanbul'da doğdu. 17 yaşındayken tiyatroya başlayan Melek Baykal, ilk oyununda 85 yaşında bir kadını canlandırarak ilgi topladı. Ankara Devlet Konservatuvarı mezunudur. Uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı.

1989 yılında Tekin Akmansoy'un Beybaba adlı dizisi ile tanına Melek Baykal, 1993-1999 yılları arasında Baykal Saran ve Güven Hokna ile birlikte rol aldığı Ferhunde Hanımlar adlı dizide ki Nermin karakteri ile akıllarda kaldı. 1995 yılında Osman Sınav'ın yönettiği Melek Apartmanı adlı dizide de Melek karakterini canlandırdı.

2004-2007 yılları arasında yayınlanan Müjdat Gezen, Alişan ve Çağla Şikel ile başrollerini paylaştığı, Cennet Mahallesi dizisinde Pembe karakterini oynayan Melek Baykal, birçok dizide rol almasına karşın, sinema filmlerinde hiç oynamadı.

Melek Baykal, 2012 yılının başından itibaren Star TV de kendi adını taşıyan kadın programını sunuyor.

Filmografisi

2015 Kaçma Birader - Ramazan Kolçak
2011 Babam Sağolsun - Hayriye Hanım
2010 Türk Malı - Berrin
2010 Gönül Ferman Dinlemiyor - Gönül
2008 Görgüsüzler - Pembe
2008 Akasya Durağı - Melahat Güneş
2004-2007 Cennet Mahallesi - Pembe
2000 Hayat Bağları - Nurhayat
1999 Deli Yürek - Şaziment
1995 Melek Apartmanı - Melek 
1993 Ferhunde Hanımlar - Nermin
1989 Beybaba
Previous
Next Post »