Meral Zeren Kimdir? Biyografisi

Meral Zeren
Meral Zeren, 6 Haziran 1952 yılında Adana'da doğdu. Meral Zeren, Ortaokulda bir süre okuduktan sonra tahsilini yarım bırakıp 14 yaşındayken sahneye çıktı ve şarkıcılığa başladı. Sahnede filmcilerin dikkatini çeken Meral Zeren 1971'de Kadri Yurdatap'ın, "Kadri Film" adına yapımcısı olduğu, Natuk Baytan'ın yönetip Yılmaz Köksal'ın baş rolünü oynadığı "Önce Sev Sonra Vur" filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. 

Meral Zeren, Çok sayıda filmde başrol oynadı. Foto roman, TV filmi ve dizilerinde oynadı.



Filmografisi

Farklı Boyut - 2011
Zırtık Mafya - 2008
Eden Bulur - 2006
Adressiz Sorgular - 2006
Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü? 2003
Kenar Mahalle 2002
Sırlar Dünyası / Sır Kapısı 2002
Kardakiler 2001
Fakiro 2001
Yalnız Ölüm 2000
Karlar Eriyince 2000
Zehirli Çiçek 1996
155 Alo Polis 1995
İçerdekiler mi? Dışardakiler mi? 1995
Polis Dosyası 1995
Mutlugiller 1994
İnsanlar Yaşadıkça 1994
Beklenmeyen Misafir 1994
Tehlikeli Kadın, 1994
Sevmek Seninle Güzel 1994
Oyun İçinde Oyun 1993, Meral
Aile Bağları 1991
Bir Eski Yangın 1988
Duvardaki Kan 1986, Hayriye Hanım
Şaşkın Gelin 1984
Mağrur Kadın 1984
Hercai 1984
Beni Kalbinden Atma, 1984
Çiçek 1983
Banker Bilo, 1980 , Zeyno
İbiş'in Rüyası 1979, Hatice
Aşk ve Adalet 1978
Seni Sevmekle Suçluyum 1976, Alev
Nereye Bakıyor Bu Adamlar 1976, Ayşe
Bizim Düğün Ne Zaman? 1976
Salak Bacılar, 1975
Sevgili Halam 1975
Baba Bizi Eversene 1975, Sevim
Şaşkın Damat 1975, Serpil
Minik Cadı 1975, Aysel
Hanzo 1975, Hülya rolünde
Karanlık Yıllar 1974
Pusu 1974
Deli Ferhat 1974, Sevgi
Öfkenin Bedeli  1974, Kezban
Köyden İndim Şehire 1974, Emine
Enayi 1974, Filiz
Salako 1974, Emine
Salak Milyoner 1974, Emine
Dert Bende 1973
Şeytanın Kurbanları 1973
Kaderim Kanla Yazıldı 1973
Irgat 1973
Meyro Meyro
Şirvan İle Nazlı 1973
Vahşet 1973
Zalim Kartal 1973
Bu Toprağın Kızı 1973
Yanaşma 1973, Cano
Bitirim Kardeşler 1973
Kara Orkun 1973, Yonca Sultan
Karaoğlan Geliyor 1972, Çavdar Tarlası
Acı Yudum 1972
Aşka Susayanlar / S*** ve Cinayet 1972
Üç Sevgili 1972, Jale
Vahşi Arzu 1972, Nazlı
Kanlı Para 1972, Zeynep
Çöl Kartalı 1972, Hacer
Battal Gazi'nin İntikamı 1972, Ayşe / Angela
Dadaloğlu'nun İntikamı 1972, Ayşe
Alaeddin'in Lambası 1971
Avare Kalbi 1971
Battal Gazi Destanı 1971
Önce Vur Sonra Sev 1971

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder