Murat Serezli Kimdir? Biyografisi

Murat Serezli
Esat Murat Serezli, 3 Ekim 1974 yılında İstanbul’da doğdu. Babası, Metin Serezli ve annesi Nevra Serezli'dir. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünde okudu. Okul yıllarından itibaren 3D Animasyon, bilgisayar programcılığı, seslendirme ve yönetmenlik yaptı. 

Çalışırken, zaman zaman oynadığı reklamlarla gittikçe daha çok dikkat çeker oldu. Profilo Küçük Ev Aletleri için çektiği 4 reklam başarı kazandı, yıllarca hatırlanan, en sevilen reklamlardan oldu ve Kristal Elma kazandı.

Ekran önü macerası gittikçe hızlanan Murat Serezli, kamera arkasında yapmakta olduğu özel efekt, 3 boyutlu animasyon ve yönetmenlikten bir miktar uzaklaşarak oyunculuk ve sunuculuk yapmaya yöneldi. Bir çok sinema filmi, dizi ve sitcom'un ardından, ''Av Mevsimi ve Devrim Arabaları'' filmlerinde ki drama performansları ününü arttırmasına yetti.

Özel gecelerde sunuculuk ve reklam seslendirmeleri ile de bilinen oyuncu, İyi Beslen Mutlu Yaşa adlı programın ardından, 2013 yılında da Atv'de ''Kapanmadan Kazan'' programını sundu.

Murat Serezli, 2014 yılında ''Seni Seviyorum Adamım'' adlı filmde Sinan rolünü oynadı.

2015 yılında Aşk Olsun adlı sinema filmini Neslihan Yıldız ile birlikte yöneten Murat Serezli, 2016'da Dağ 2 ve Deliormanlı filmlerinde rol aldı.

Filmografisi


2016 Deliormanlı - Doktor
2016 Dağ 2
2015 Şeytan Tüyü
2014 Çiçek - Fikret
2014 Seni Seviyorum Adamım - Sinan
2014 Eyvah Eyvah 3
2013 Senin Hikayen
2012 İşler Güçler - Volkan Atçıl
2012 Süper Türk - Uğur
2012 M.U.C.K. - Engin Kocaman
2011 Eyvah Eyvah 2 - Dr. Faruk
2011 Başrolde Aşk - Doktor
2011 Sihirli Annem - Faruk
2011 Çakıl Taşları - Şamil
2010 Monolog - Erol
2010 Herkes Mi Aldatır? - Barmen Talat
2010 Gelecekten Bir Gün - Salim
2010 Av Mevsimi - Altan Dardanel
2008 İş Arıyoruz - 2008
2010 Türk Malı - 2010 (Yönetmen)
2009 Çılgın Kanal - Yıldırım
2009 Teyzanne - Ömer
2008 Osmanlı Cumhuriyeti
2008 Kurbanlık
2008 Kirpi
2008 Görev Kıbrıs
2008 Devrim Arabaları
2008 Derman
2007 Tatlı Bela Fadime
2006 İlk Aşkım
2006 Yaşanmış Şehir Hikayeleri
2006 Taşların Sırrı
2006 Sıla
2006 Hayatım Sana Feda
2006 Binbir Gece
2006 Aşk Rulet
2005 Masul Değiliz
2005 Haylaz Babam
2005 El Bebek Gül Bebek
2005 Belalı Baldız
2005 Aşk Oyunu
2003 Hayat Bilgisi
2003 Evli ve Çocuklu
Previous
Next Post »