Biyografi Ara

Nalan Altınörs Kimdir? Biyografisi

 

Nalan Altınörs
Nalan Altınörs, 20 Mart 1961 yılında Ankara'da doğdu. Nalan Altınörs, öğrenimini Ankara ve İzmir'de tamamladı. 1981'de TRT tarafından Türkiye genelinde açılan sınavı kazanarak birçok Türk Müziği sanatçısının yanı sıra Ferit Sıdal (Türk Müziği nazariyatı), Kutlu Payaslı (repertuar), Yılmaz Yüksel ve Ahmet Hatipoğlu (solfej) ile eğitim gördü.

İki yıllık staj döneminden sonra 1983'de İzmir Radyosu'nda ses sanatçısı olarak göreve başladı ve 1992'de de bu görevinden ayrıldı.

Bugüne kadar sayısız konserler veren Nalan Altınörs'ün repertuarında genellikle neo-klasik eserler bulunmakta ve seslendirdiği besteciler arasında Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Dramalı Hasan, Şükrü Tunar, Yesari Asım Arsoy ve Avni Anıl'ın besteleri önemli bir yer tutmaktadır. 7 adet albüm çalışması yapmış yurt içinde ve yurt dışında pek çok konserler vererek ülkemizi temsil etmiştir.
Nalan Altınörs Kimdir? Biyografisi Nalan Altınörs Kimdir? Biyografisi Biyografistan Nalan Altınörs , 20 Mart 1961 yılında Ankara'da doğdu. Nalan Altınörs, öğrenimini Ankara ve İzmir'de tamamladı. 1981'de TRT ta... 4.5 5

Hiç yorum yok: