Nilgün Karababa Kimdir? Biyografisi

Nilgün Karababa
Nilgün Karababa, 25 Mayıs 1965 yılında Niğde'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Nilgün Karababa, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Şan bölümlerinde bir süre eğitim aldı.

1993 yılında Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başlayan Nilgün Karababa, birçok özel tiyatro topluluklarında oyunculuk yaptı.

Nilgün Karababa, son olarak 2017 yılında Murat Ünalmış ve Tuvana Türkay'ın başrolde oynadığı Deli Gönül adlı dizide Ayşe Güngör karakterini oynadı.

Filmografisi

2017 Deli Gönül - Ayşe Güngör
2016 Vezir Parmağı - Afife
2015 Ya Nasip Ya Kısmet - Güldane
2014 Mucize - Bese
2014 Kadim Dostum - Nurten Kadim
2011 Dedemin İnsanları - Saime
2007 Baba Oluyorum
2005 Döngel Karhanesi - Semiha
2003 İnşaat
2003 Kırık Ayna - Hediye
2002 Ekmek Teknesi - Zahide
2002 Çocuklar Duymasın - Gül
2001 Bizim Otel - Halime
2000 Halk Çocuğu
1999 Küçük Besleme - Deniz Öğretmen

1996 Tatlı Kaçıklar - Sibel
Previous
Next Post »