Nilgün Karababa Kimdir? Biyografisi

Nilgün Karababa
Nilgün Karababa, 25 Mayıs 1965 yılında Niğde'de doğdu. Nilgün Karababa, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Karababa, İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro ve Şan bölümlerinde bir süre eğitim gördü. 

Nilgün Karababa, Sanat hayatına başlangıcı, ilk kez 1993 yılında, Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculukla gerçekleşti. Bazı özel tiyatro topluluklarında oyunculuk yapan sanatçı, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli roller aldı. Sivas '93 adlı oyunda başrolü

Meral Çetinkaya ile paylaştı. Karababa Dostlar Tiyatrosu kadrosunda oyunculuk yapmakta ve seslendirme çalışmalarında bulunmaktadır.


Filmografisi

Baba Oluyorum - 2007
Döngel Karhanesi - 2005
İnşaat - 2003
Kırık Ayna - 2003
Ekmek Teknesi - 2002
Çocuklar Duymasın - 2002
Bizim Otel - 2001
Halk Çocuğu - 2000
Tavuklar Firarda - 2000 (Türkçe seslendirme)
Küçük Besleme - 1999
Previous
Next Post »