Nur Tüzün Kimdir? Biyografisi

Nur Tüzün
Nur Tüzün, 21 Ağustos 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Heykeltraş Ernur Tüzün'ün kızıdır. 2004 yılında Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Televizyon'a Biz Size Aşık olduk dizisiyle adım atan Nur Tüzün, ardından Metro Palas, Yabancı Damat, Arka Sokaklar, Son Ağa, Kanıt ve Yerden Yüksek gibi tv dizilerinde rol almıştır.

2011 yılında TRT1'de yayınlanan, Saraybosna ve Sırp savaşını anlatan Mavi Kelebekler adlı dizide Fadila karakterini canlandırdı.

2015 yılında Asena Tuğal, Yıldırım Memişoğlu, Fatih Doğan ve Ahmet Kayakesen gibi daha birçok ismin oynadığı geniş kadrolu komedi dizisi Kertenkele'ye 35. bölümde katılan Nur Tüzün, dizide Banu karkerini oynadı. 64. bölümde diziden ayrıldı.

Filmografisi

2015-2016 Kertenkele - Banu

2011 Mavi Kelebekler - Fadila
2010-2011 Yerden Yüksek - Fikret
2010 Kanıt - Funda
2008 Son Ağa - Aliye
2008 Issız Adam
2007 Arka Sokaklar - Ece
2005 Kezban Yenge - Hacer
2004 Yabancı Damat - Zeynep
2004 Metro Palas - Gül

2004 Haziran Gecesi - İclal
2002 Biz Size Aşık Olduk - Ferhan
Previous
Next Post »